Letartóztatják a román embercsempészeket

2020. február 15. 06:27 | behir

Tíz afgánt és két-két pakisztánit, illetve iránit próbáltak meg átcsempészni a román-magyar határon.

A Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte két román állampolgárságú – egy 39 éves és egy 24 éves – férfi letartóztatását, akik február 3-án 10 afgán, 2 pakisztáni és 2 iráni állampolgárnak nyújtottak segítséget ahhoz, hogy a magyar-román államhatárt a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépjék – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A fiatalabb február 2-án, az esti órákban vitte kisteherautóval a 14 külföldit Temesvárról a magyar-román határ közelébe, majd a Nagylaki Határátkelőhelyen legálisan lépett be Magyarország területére. Eközben a migránsok a „zöldhatáron”, meg nem engedett módon lépték át a határt. Az embercsempész másnap reggel Kisdombegyház külterületén ismét felvette őket és elindult az ország belseje felé. A másik embercsempész felvezető járműként közlekedett, hogy biztosítsa a migránsok biztonságos szállítását.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor – indokolja a közlemény –, másrészt a bűnismétléstől is tartani lehetett. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója február 5-én egy hónapra rendelte el az elkövetők letartóztatását.

Kék hírek

Müller Cecília: Az a cél, hogy húsvétig minden regisztrált megkapja az oltást

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján elhangzott, hogy eddig már több mint félmillió ember kapta meg hazánkban az első, és több mint kétszázezer a második oltást is. Mivel már itt a járvány harmadik hulláma, arra kértek mindenkit, hogy ha még nem tette meg, mielőbb regisztráljon az oltásra.
2021. február 25. 14:20
FEL