18 határsértőt kapcsoltak le a rendőrök Békéscsaba határában szerdán délelőtt

2021. szeptember 1. 13:22 | behir.hu

Magyarországra illegálisan érkezett, magukat szír és iraki állampolgárnak valló külföldieket szállított egy kisbuszban egy szerb férfi. A rendőrök Békéscsabán állították le.

A Békés Megyei Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint lakossági jelzést követően ellenőriztek a rendőrök egy Gyula felől Békéscsaba irányába tartó szerb honosságú kisbuszt szerdán, nem sokkal 11 óra előtt. A járművet egy szerb férfi vezette és tizennyolc külföldi utazott vele. Az utasok szír, illetve iraki állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

 

 

A rendőrök előállítják őket a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. A kisbusz embercsempészéssel gyanúsítható szerb sofőrjét a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő, ahol az ügyben büntetőeljárás indul.

A rendőrség arra emlékeztet: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

További programok »

FEL