Embercsempészet miatt tartóztattak le két lengyel állampolgárt Békéscsabán

2020. június 25. 15:09 | behir

A Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte egy 21 éves nő és egy 26 éves férfi letartóztatásának elrendelését. A két lengyel állampolgárságú elkövető, 12 fő szír és 1 fő iráni állampolgárnak nyújtott segítséget abban, hogy a román-magyar államhatárt a „zöldhatáron” átlépve Magyarországon keresztül Európa különböző országaiba jussanak.

A migráns személyeket a nő vette fel az általa vezetett kisteherautóba 2020. június 16-ára virradó éjszaka Battonya külterületén, egy üzlet parkolójában, majd Mezőkovácsháza felé indultak oly módon, hogy a férfi az általa vezetett személygépkocsival a kisteherautó előtt haladt. A nőt és az általa vezetett járművet a Battonya-Mezőkovácsháza közötti úton, míg a férfit nem sokkal ezt követően Orosházán vonták rendőri ellenőrzés alá.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert a bűnismétléstől is tartani lehetett. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája mindkét gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

 

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

FEL