Szerb embercsempészeket tartóztatott le a bíróság kedden

2020. január 22. 13:17 | behir

A zöldhatáron át segítettek 10 külföldinek az országba jutni a hétvégén.

A három szerb állampolgár január 18-án az esti órákban érkezett meg Szegedről három személygépkocsival a román-magyar államhatár közelébe, a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területére. Az út melletti erdős területen a 34 éves szerb férfi és a 30 éves szerb nő az általuk vezetett autóba 5-5 egyiptomit és szírt vettek fel azért, hogy őket Magyarországon keresztül Ausztriába szállítsák. Ezt követően a gyanúsítottak elindultak az ország belseje felé. 

A 21 éves szerb férfi felvezető járműként közlekedett társai előtt, így biztosítva a migránsoknak a felfedésüket elkerülő szállítását. A nőt és az általa vezetett autót 21 óra 30 perc körül Kisdombegyház külterületén, míg a másik két elkövetőt és az általuk vezetett autókat 21 óra 40 perc körül Magyarbánhegyes és Kunágota között vonták rendőri intézkedés alá.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

FEL