Letartóztatják a 21 éves román embercsempészt

2023. június 8. 15:20 | behir.hu

Vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség egy 21 éves Romániában, Brassóban élő román férfi letartóztatását, aki négy külföldinek – köztük három indiai és egy etióp – állampolgárnak segített május 28-án illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépni a Battonyai Határrendészeti Kirendeltséghez tartozó román-magyar államhatárt.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatal férfi május 28-án egy általa vezetett, román honosságú személyautóval – az embercsempészésre őt beszervező ismeretlen személy által megadott koordináták alapján – Battonya külterületére, a 4444. számú útra ment, ahol a járműbe felvette a Magyarország területére általa is tudottan meg nem engedett módon, a zöld határon átlépve bejutott 4 fő külföldi állampolgárt, azért, hogy őket az ország belseje felé szállítsa. A járművet a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2023. május 28-én 14 óra 30 perc körüli időben a 4444. számú úton intézkedés alá vonták, majd a terheltet és a migráns személyeket előállították. A migráns személyek Battonyától Sopronig történő elszállításáért a terhelt ismeretlen személytől fejenként 800 eurót, azaz összesen 3.200 eurót kapott volna.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a terhelt letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás veszélyeztetése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt 1 hónapra elrendelte.

További programok »

Itthon

FEL