Román embercsempész ellen emelnek vádat Battonyán

2023. július 13. 12:24 | behir.hu

Vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 51 éves román állampolgárságú, Romániában élő, Magyarországon büntetlen előéletű férfival szemben, aki 3 külföldinek segített abban, hogy illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a Battonyai Határrendészeti Kirendeltséghez tartozó román-magyar államhatárt.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleményében azt írja: a férfi a hazájában csomagok és személyek Romániából Olaszországba történő szállításával foglalkozik. Március 17-én egy kölcsönkért autóval Temesvárról a román-magyar államhatár közelébe szállított 3 srí lanka-i állampolgárt, akik az államhatár közelben kiszálltak és a zöldhatáron keresztül, illegálisan jutottak át Magyarországra.

A terhelt is átlépett az ország területére, majd Battonya mellett felvette az illegális határátlépőket, akiket 2.500 Lei és 2.000 Euró ellenében vitt volna tovább Olaszországba. A férfi Mezőhegyes felől Pitvaros felé tartott, amikor a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség járőrei este 11 után nem sokkal ellenőrzés alá vonták, és a terheltet, valamint a migránsokat előállították.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a terhelt letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és Magyarország területéről utasítsa ki.

További programok »

FEL