Román embercsempészek ellen emel vádat a battonyai ügyészség

2023. május 10. 16:15 | behir.hu

Vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség két Romániában élő román állampolgár letartóztatását, akik szándékosan segítettek 10 külföldi állampolgárnak abban, hogy a május 6-ára virradó éjjelen illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a Battonyai Határrendészeti Kirendeltséghez tartozó román-magyar államhatárt.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a 49 éves és a 37 éves román férfi szombatra virradó éjjel lépett be Magyarország területére a Battonyai Közúti Határátkelőhelyen egy román honosságú mikrobusszal, amelyet a fiatalabb férfi vezetett, majd a határ közelében, külterületen a járműbe felvették a Magyarország területére általuk is tudottan meg nem engedett módon, a zöld határon átlépve bejutott 10 külföldi állampolgárt – 8 pakisztáni és 2 srí-lankai –, azért, hogy őket az ország belseje felé szállítsák. A kisbuszt a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség járőrei május 6-án hajnali 3 óra előtt nem sokkal Mezőhegyesen, a Battonyai úton intézkedés alá vonták, majd a terhelteket és a migráns személyeket előállították. A migráns személyek útját embercsempészek szervezték, akiknek ezért különböző összegeket fizettek, illetve helyeztek letétbe, melyből a gyanúsítottak fejenként 1.500 euró összegben részesültek volna.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a terheltek letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás veszélyeztetése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt 1 hónapra elrendelte.

További programok »

Kék hírek

Testvére adatait diktálta be a rendőrnek, nem volt jó ötlet

Szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetését töltő 29 éves dobozi férfival szemben, aki egy rendőri igazoltatás során a testvére adatait diktálta be.
12:10
FEL