Látványos szakaszához ért a békéscsabai múzeum felújítása

Már felfedezhetőek a görög építészeti elemek a békéscsabai múzeum új épületrészében, ezzel látványos szakaszához érkezett a Munkácsy Mihály Múzeum felújítása. A kulturális intézmény várhatóan az év végén nyitja kapuit a látogatók előtt.

 

 

Nagy erőkkel zajlik a munka a múzeum új épületrészén. Az első réteg aljzatbeton már elkészült, a felmenő falak egy részét is felépítették.

A munkálatokat nagyban lassította és nehezítette, hogy a szakemberek élővezetékek tucatjait ásták ki, tárták fel és azonosították be. Most a pillérsorok kifalazásán dolgoznak.

Az épületen belül a felújítás nagy része már elkészült, de ott is van még olyan elem, amelyen változtatni kellett. Itt több helyen már csak az áthidalók burkolása és a festés van hátra.

 

(b-j) A múzeum igazgatójának mutatja meg épp a kivitelező, hol tartanak a munkák. Fotó: Kugyelka Attila

 

A kivitelező szerint a következő hetekben felgyorsul majd az építkezés.

– Egy hónapon belül el kell készülnie a vasbeton födémnek, az elképzelések ekkor bontakoznak ki igazán a város lakói előtt és látszódik majd az, hogy mit is terveztek be ide az építészek – nyilatkozta Vandra Géza, a CSABA- KOMPLEX Kft ügyvezetője.

A múzeum igazgatója kiemelte, a nagy álom, a felújítás mellett a két épületrész összekötése is megvalósul.

– A látogatókat ősszel tudjuk majd fogadni, már tervezzók a nagyszabású kiállításokat. Nem üres épületben fogadjuk az érdeklődőket, hanem meglepetés kiállításokkal szolgálunk a látogatóknak — tájékoztatott Ando György a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója.

A tervek szerint július végére befejeződik az építkezés – tette hozzá az igazgató – de az engedélyeztetési eljárások miatt néhány hónappal később nyitja meg kapuit a múzeum.

Megosztás:

Címke: , , , , ,