Lakossági fórum Jaminában

2018. március 7. 17:55 | behir

Lakossági fórumot tartott a Fidesz-KDNP békéscsabai frakciója Jaminában, kedden délután. A fórum témája a közelgő választás, a körzet országgyűlésiképviselő-jelöltjének bemutatása, valamint az befejezett és folyamatban lévő projektek ismertetése volt.

Dr. Ferenczi Attila, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője beszédében kiemelte: szeretnének a következő években is minden lakossági igényt kielégíteni és előteremteni az azokhoz szükséges forrásokat is.

– Rengetegen jelezték és mi is észrevettük, hogy az autóutak, bicikliutak és járdák korszerűsítése rendkívül fontos. Jelenleg már zajlik az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Tiszakürt szakaszának építése, amelyet reményeink szerint jövőre használatba is lehet venni. Továbbá a Békéscsaba-Kondoros közötti szakasz is hamarosan elkezdődhet. Ami a bicikliutakat illeti, az elmúlt időszakban is folyamatosan történtek a felújítások és hamarosan három újabb útszakasz lesz felújítva - fogalmazott dr. Ferenczi Attila.

Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője arról beszélt, hogy  a 2014 és 2020 között milyen fejlődésen ment keresztül Békéscsaba, valamint hogy melyek azok a beruházások, amelyek az elkövetkező időszakban kezdődnek. A cégvezető arról is beszélt, hogy Békéscsabának a Terület és Településfejlesztési Operatív Program segítségével 15 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre, továbbá a kormány  a Modern Városok Programban megszavazott 85 milliárd forintnyi támogatást.

– Jelenleg, megközelítőleg száz projektünk van, valamint párhuzamosan több mint harminc fejlesztés, építkezés folyik. Jamina városrészben például a 400 millió forintból megvalósuló egészségház építése van folyamatban, amely 2018 június végén fog befejeződni - ecsetelte dr. Sódar Anita.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere kiemelte, hogy a városban soha nem történt még ekkora volumenű felújítás, mint az elmúlt nyolc évben. Az alpolgármester arra is emlékeztetett, hogy 2011-ben a megyeszékhelyen közel 50 százalékban volt kész a csatornarendszer, azonban mostanra már 95 százalékban készen van.

További programok »

Itthon

FEL