Labdarúgás: Siófokon is kikapott a Békéscsaba

2021. május 2. 19:12 | Papp Ádám Sándor

Újabb vereséget szenvedett a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre vasárnap. A lilák a Siófok otthonában szerepeltek és egy korai gólnak köszönhetően 1:0-val zárult a mérkőzés.

A találkozó első helyzete a sötétkék mezes hazaiak előtt adódott, amikor a 4. percben egy visszagurított labdát bombázott a kapu fölé Horváth Péter. A Siófok birtokolta többet a labdát, amely a 13. percben megszerezte a vezetést: Balogh Bence készítette le a labdát Szakály Attilának, aki a tizenhatoson kívülről tüzelt, lövése megpattant és úgy esett a játékszer az Előre kapujába (1:0). A Békéscsaba első próbálkozása a 19. minutumig váratott magára, amikor egy bedobást követően a hazai védő kezéről pattant tovább a labda, a vendégek heves reklamálása ellenére elmaradt a büntető. A 22. percben kényszerű cserét hajtott végre Preisinger Sándor: Nagy Sándor megsérült, helyére Hodonicki Márk érkezett. Az Előre első lövésére a 26. percig kellett várni: Kovács Ádám Tibor veszélyeztetett mintegy 20 méterről, lövése levágódott a védőről, így szöglet következett. A 34. minutumban ismét siófoki próbálkozást jegyezhettünk fel, Gaál Bálint lőtt laposan a tizenhatoson belülről, Krnács Richárd azonban védte a lapos próbálkozást. Három perccel később szabadrúgáshoz jutott a viharsarki együttes, a távoli lövést könnyedén hárította a hazaiak hálóőre. A 42. percben közel állt a gólszerzéshez az Előre, Styecz Bence beadását szinte üresen lőhette kapura tizenegy méterről Lukács Raymond, a csatár azonban ballal a kapu fölé lőtt. 

A második félidő első helyzete a 47. percben az Előre előtt adódott: Szabó Péter kényszerítőzött Lukáccsal, majd Szabó lőtt tizenhat méterről, a középre tartó löketet Hutvágner Gergely védte. Négy minutummal később a hazaiak dolgoztak ki óriási ziccert: Horváth lőtt az ötös sarkáról, de Krnács zárta a szöget. Az 54. percben kettőt cserélt az Előre: Nikola Pantovic érkezett Hodonicki Márk helyére, valamint Gránicz Patrik váltotta Kovács Ádám Tibort. A Békéscsaba jutott helyzethez a 61. minutumban: Horváth Péter beadását követően Paudits Patrikig jutott el a labda, de a támadó már nem tudta erővel kapura tenni a játékszert. Az Előre a következő tíz percben két alkalommal is közel járt a büntető kiharcolásához, azonban mindkét alkalommal néma maradt a játékvezető sípja. A Békéscsaba cserélt a 77. percben, Paudits Patrik jött le, akit Ilyés Tamás váltott. A 82. minutumban összejött az egyenlítés a viharsarki együttesnek, Pantovic beadása után Farkas Márk fejelt a hazai kapuba, a partjelző azonban lest jelzett, így maradt az 1:0. Három perccel később a siófokiak veszélyeztettek: Kecskés Tamás lőtt 20 méterről, de Krnács szögletre mentett. A 89. percben Szabó Péter egy lecsorgó labdát lőtt kapura 11 méterről, de a védő mellkasát találta el, a kipattanót Horváth Péter lőtte a léc fölé. Hiába hosszabbított öt percet a játékvezető, az extra időben már nem sikerült az egyenlítés a Békéscsabának, így a Siófok nyerte az alsóházi rangadót 1:0-ra.

A Békéscsaba vereségével visszacsúszott a tabella 15. helyére, de két fordulóval a bajnokság vége előtt az is eldőlt, hogy a csapat biztostotta másodosztályú tagságát. A kiesés elkerülésért már csak három csapat folytat küzdelmet, a legideálisabb helyzetben a 38 pontos Csákvár van, a jelenleg kieső helyen álló Kaposvár és Kazincbarcika 33 egységet gyűjtött, e két együttesnek minimális esélye maradt, hogy elkerülje az NB III-as szereplést. A csabaiakat legyőző Siófok megelőzte a lilákat és a 13. pozícióból várhatja az NB II utolsó két fordulóját.

Az Előre legközelebb május 9-én, vasárnap 17 órától szerepel a bajnokságban, amikor szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén a 7. helyezett Szolnok gárdáját fogadják.

 

További programok »

FEL