Labdarúgás: Öt vereség után újra pontot szerzett az Előre

2020. november 25. 15:53 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre gól nélküli döntetlent játszott a Szolnoki MÁV otthonában a labdarúgó Merkantil Bank Liga 18. fordulójában.


SZOLNOKI MÁV FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–0
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Ducsai József (Szilágyi Norbert, Punyi Gyula)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Szekszárdi, Kovács O., Tamás L., Bárdos – Tisza K., Rokszin (Tóth B., 86.), Berdó (Szabó B., 77.) – Novák Cs., Kurdics. Vezetőedző: Csábi József.
BÉKÉSCSABA: Uram – Farkas M., Bora, Babinyecz – Horváth P., Hursán, Kitl, Máris, Szabó P. – Gránicz (Pantovic, 57.), Paudits (Kovács Á., 82.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő csabai együttes öt vereség után készült a javításra. Preisinger Sándor csapatába visszatért a védelem oszlopa, Bora György, valamint a támadósorba Paudits Patrik is, Hodonicki Márk és Lukács Rayomnd azonban továbbra sem volt bevethető. A Szolnok ezzel ellentétes utat jár be, négy veretlen találkozót követően várta a hétközi fordulót.

Az első negyedóra leginkább mezőnymunkával telt, egyik kapu sem forgott veszélyben. A folytatásban sem volt sok helyzet, inkább távoli, pontatlan kísérleteket lehetett feljegyezni. A játékrész hajrájában, a 43. percben Tamás László nevéhez fűződött a legnagyobb lehetőség, azonban Uram János bravúrral védett.

Az első félidőben inkább védekezésre koncentráló Békéscsaba a fordulást követően bátrabb volt, de a kezdeti lendület gyorsan eltűnt. Húsz perccel a vége előtt Nikola Pantovic kétszer is próbálkozott, a csereként beálló támadó nem járt sikerrel. A hajrában a Szolnoknak akadtak lehetőségei, azonban a gólszerzés ezen a délutánon egyik csapatnak sem sikerült.

A Békéscsaba öt vereség után újra pontot szerzett, míg a Szolnok megtartotta a mérkőzés előtti, hárompontos előnyét riválisával szemben. Preisinger Sándor együttese vasárnap 13 órától újra hazai pályán szerepel, a Gyirmót FC Győr elleni találkozót a 7.Tv-n és behir.hu online felületein élőben közvetítjük!

FEL