Labdarúgás: Emberhátrányban, a 93. percben mentett pontot az Előre

2021. február 7. 16:23 | Papp Ádám Sándor

Kaposváron folytatta szereplését a Békéscsaba 1912 Előre együttese vasárnap, a labdarúgó NB II 23. fordulójában. A felek ősszel már találkoztak egymással, akkor a Kórház utcában megrendezett találkozó 2:2-es végeredményt hozott.

A Békéscsaba rosszul kezdte a 2021-es esztendőt, amely 3-0-s vereséget szenvedett az Ajka ellen az év első tétmérkőzésén, így a kilencedik helyről visszacsúszott a tizenegyedikre a Merkantil Bank Ligában. A Kaposvár jobban indította a naptári évet, a somogyiak a Kazincbarcka otthonában játszottak gól nélküli döntetlent, amellyel a tizenötödik pozícióból várhatták a vasárnapi mérkőzést.

Várhidi Péter, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Pogacsics Krisztián, Lakatos Csaba, Nagy János Patrik, Hadaró Valentin, Erdei Carlo Alex, Zsirai Martin, Balog Alex Péter, Ur László, Szarka Ákos, Balázs Zsolt, Dvorschák Gábor kezdő tizenegyet küldte a pályára.

Preisinger Sándor az Uram János, Farkas Márk, Nagy Sándor, Szabó Péter, Máris Dominik, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Bora György, Horváth Péter, Kasik Ákos, Paudits Patrik kezdőnek szavazott bizalmat.

 

Az első húsz percben távoli lövésekkel próbálkozott a Békéscsaba

 

Az összecsapás első támadását a lila-fehér szerelésben pályára lépő Békéscsaba dolgozta ki: a 7. percben Bora György távoli lövését védte a hazaiak hálóőre, a kipattanót Kovács Ádám lőtte a kapu mellé. A 14. percben Király Patrik veszélyeztetett 25 méterről, Pogacsics Krisztián nagy bravúrral tolta szögletre a labdát. A sarokrúgás a rövid sarokra érkezett, Paudits Patrik szedte össze a labdát és lőtt, de a hazaiak kapusa ezt is hárítani tudta. A 19. percben Szabó Péter próbálkozott a tizenhatoson kívülről, a Kaposvár 35 esztendős hálóőre azonban kipaskolta a labdát. Egy perccel később, Horváth Péter szólója után a játékos ballal tüzelt, de Pogacsics ezt is szögletre mentette.

 
Az első játékrész második felében a Kaposvár dolgozta ki a helyzeteket

 

Az első hazai helyzet a 23. percig váratott magára, amikor Szarka Ákos a tizenhatoson belülről nyesett lágyan a kapu felé, de Uram János hárított. Három perccel később egy lekészítést követően Balázs Zsolt próbálkozott, de a viharsarkiak kapusa résen volt. A 33. percben büntetőhöz jutott a Rákóczi: Farkas Márk volt szabálytalan Szarkával szemben a játékvezető szerint, Balázs Zsolt állt a labda mögé és értékesítette a tizenegyest. A 39. percben Kasik Ákos vezette le a labdát az alapvonalra, majd a beadását Máris Dominik bólintotta kapura, de a hazaiak hálóőre hárította a próbálkozást. 

 

Alábbhagyott a csapatok lendülete a fordulás után

 

A csabaiak vezetőedzője Lukács Raymond beállításával próbálta frissíteni a csabai támadószekciót a hátralévő háromnegyed órára. A második félidő első helyzete a csereként beálló Lukács nevéhez kötődik, aki a 49. percben a tizenhatos sarkáról lőtt nagy erővel a hazai kapu fölé. A következő 10 percben pontrugások után alakultak ki kisebb helyzetek, de a csapatok pontatlan játéka miatt nem forgott nagy veszélyben egyik kapu sem.

 

Gól- és emberhátrányba került az Előre

 

A 63. percben tovább nőttek az Előre problémái, miután Preisinger Sándor együttese emberhátrányba került. Király gyűjtötte be második sárgáját egy elkésett belépő után, amelyet követően a játékvezető felmutatta neki a piros lapot. A Kaposvár a 67. percben egy szöglet után veszélyeztetett: Szarka stukkolt bele csapattársa lövésébe, amely éppen csak elkerülte Uram kapuját. A másik oldalon Szabó lőtt, de a védett a hazaiak kapusa. Frissítéssel próbálkozott a csabaiak szakvezetője, Kovács Ádám hagyta el a játékteret és Styecz Bence érkezett. A 75. percben újabb somogyi helyzetnél védett Uram, amikor Balog Alex lövését fogta meg. A találkozó 80. percében Szabó Pétert váltotta Kitl Miklós a Békéscsabánál, majd a öt perccel később Horváth Péter helyére Fazekas Lóránt érkezett. A mérkőzés hajrájában a Kaposvár tartotta a labdát az Előre térfelén, a somogyiak igyekeztek kibekkelni a hátralévő időt. A csabaiak lelkes játékának a 93. percben azonban meglett az eredménye: Farkas ívelte a tizenhatoson belülre a labdát: Paudits bólintotta a játékszert a kapu hosszú oldala felé, amelybe Lukács még beleért, így gólt ünnepelhetett a Békéscsaba! A találkozó hátralévő részében már nem tudott válaszolni a Kaposvár, így emberhátrányban mentett pontot az Előre.

A lila-fehérek legközelebb február 14-én, szombaton lépnek pályára, amikor a tabella második helyén álló Pécsi MFC érkezik a Viharsarokba.

 

FEL