Labdarúgás: az utánpótlás egy győzelemmel és két vereséggel zárta a hétvégét

2018. május 21. 10:11 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U16-os csapata Győrből 2-0-ás győzelemmel térhetett haza, azonban az U17-es gárda ugyan azon ellenfél ellen már 2-1-es vereséggel zárta a hétvégi fordulót. Az U19-es labdarúgók hazai pályán 5-0-ra kaptak ki a Nyíregyházától.

 

U16 - Jól megy a füvön
Gyirmót FC Győr - Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 0:2 (0:1)
G: Steigerwald, Pap

Újra egy kitűnő füves pályán játszott a csabai csapat, ahol 16 másodperc játék után előnyt szereztek, és több lehetőség volt ebben az időszakban. A hazaiak sokszor jöttek ki a vedégek tervezett szorításából, végig szorossá téve a találkozót. A második játékrészben több nagy helyzete is volt a Békéscsabának, de ma is bizonyították, hogy a nehéz, izzadságos, küzdelmes győzelmeket jobban szeretik - nyilatkozta a csapat edzője, Láza János.

 

Hiába a jó játék, vereség Gyirmóton U17
Gyirmót FC Győr - Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 2-1 (1-0)
Gólszerző: Varga

 

Marik László edzői értékelése: Végig irányítottuk a mérkőzést, időnként óriási mezőnyfölényben játszottunk, de sorra kihagytuk a ziccereket, míg ellenfelünk egy óriási egyéni hiba után szerzett vezetést. A második félidő 3.percében még egy hatalmas hibát vétettünk hátul és ezt is góllal büntette a Gyirmót. Ezután teljesen felbillent a pálya, mindent megtettünk az egyenlítésért, de csak egy gólt tudtunk szerezni.

 

Fölényben volt az ellenfél U19

Békéscsaba LA - Nyíregyháza 0-5 (0-2)
– Nehéz mérkőzésre számítottunk, de ennyire sok hibára a saját részünkről nem. Már a 4.percben belehúztunk és ajándékoztunk ellenfelünknek egy gólt, ami rányomta a bélyegét a mérkőzés végkimenetelére. Tompán, enerváltan, görcsölve játszottunk, ma nem volt átütőerő a csapatban, hiszen a mérkőzés folyamán kétszer lőttünk kapura, ellenfelünk a rúgott gólokon kívül még legalább nyolcszor találta el a kapunkat, ami mindent elmond a mai mérkőzésről. Sajnos a mérkőzés végeredménye a mai napon, tükrözi a különbséget a két csapat között - emelte ki Szenti Zoltán a mérkőzéssel kapcsolatban.

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL