Előre: A „C” csoportban folytatta a szereplését az U16-os és az U17-es csapat

2021. március 21. 10:37 | Hidvégi Dávid

Az országos „C” csoportban folytatja tovább a tavaszi szereplését a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U16-os és U17-es korosztálya. A két együttesnek nem sikerült legalább a 4. helyen végeznie ősszel az alap bajnokságban, így tavasszal kell megpróbálnia feljutni a „B” csoportba.

A Békéscsaba 1912 Előre U16-os együttese ősszel a 12 csapatos országos bajnokság alap csoportjában szerepelt, ahol a hatodik helyen végezett. A lilák mérlege 5 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség volt, akik így 16 pontot szereztek.

– Az volt a kitűzött célunk, hogy az első négyben végezzünk, de sajnos ez nem sikerült. A szezon első felében egy pár mérkőzésen botlottunk, majd végén az Újpest ellen is vereséget szenvedtünk 4-1-re, egy sorsdöntő mérkőzésen. Egyébként mindenki odatette magát azért, hogy minél jobb helyezést érjünk el. Sajnos csak a hatodik helyen sikerült végezni – mondta Orvos Levente, a csapat egyik játékosa.

Tavasszal a kiemelt bajnokság első nyolc helyezettje az „A” csoportba, míg az utolsó 4 a „B” csoportba került. Az alap csoport első 4 csapata a B csoportban folytathatta, míg a maradék 8 együttes a „C” ligába került. Mind a három csoportban 8 csapat játszik.

– Ha már nem sikerült a „B” csoportba feljutnunk, akkor a „C” csoport elején kellene végeznünk a tavasz folyamán. Természetesen nem csak a helyezés az elsődleges. Azt gondolom, hogy a srácoknak, akik adott pillanatban a gyepen vannak, a győzelemre kell játszaniuk. Ez egyértelmű, nem is lehet másképpen, hiszen szeretnénk a bajnokság elején végezni – fogalmazott Kéri Roland, az U16-os csapat edzője.

 

Galéria

 

Az U17-es együttes az U16-os csapattal teljesen azonos mérleggel végzett. A csabaiak hatodikok lettek az alap csoportban, 5 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség után.

– Úgy gondolom, hogy az ősz jól sikerült a csapatnak. Sajnos nem kerültünk fel a „B” csoportba, így a „C”-ben játszunk a tavaszi szezonban, de összeségében sokat fejlődtünk, egyre több dolgot csinálunk jól a pályán, ráadásul egyre jobban tudunk egymásért küzdeni. Szerintem hasznos volt az ősz – emelte ki Borbély Boldizsár, az U17-es együttes labdarúgója.

A szövetség az U17-es korosztályoknál ugyanazon az elven alakított ki három csoportot az országos bajnokságban. A lilák itt is a „C” csoportba kerültek. 

– Magunknak megfogalmazhatjuk azt, hogy az első két helyen végezzünk a csoportban, de azért hozzá kell tennem, hogy nem feltétlenül eredményekben, legalábbis nem a táblázaton elfoglalt helyekben kell gondolkodnunk, hanem abban, hogy a srácok fejlődni tudjanak.  Van két-három nagyon tehetséges játékos a keretünben, aki néhány éven belül beépíthető lesz a felnőtt csapatba. Reméljük, hogy nem éri őket sérülés és nem igazolnak el Békéscsabáról. Olyan szempontból viszont szűkös a keretünk, hogy nagyon sok hasonló poszton játszó játékosunk van, így vannak hiányposztjaink, ilyen a bal- és a jobbhátvéd – hangsúlyozta az U17-es csapat edzője, Marik László.

Marik László együttese öt pontot vitt magával a „C” csoportba, ahol három mérkőzés után vezeti a tabellát. Kéri Roland U16-os csapata szintén öt egységet vitt magával az alap bajnokságból, a „C” csoportban pedig két lejátszott meccs után a harmadik helyen áll.

 

Galéria

 

A csapatokról készült hosszabb riportunkat a március 26-ai Hosszabbítás c. magazinunkban láthatják a 7.Tv-n 20 óra 20 perctől.

További programok »

Sport

FEL