Jó hétvégét zártak a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapatai

2018. március 11. 14:29 | behir.hu

Három mérkőzést játszottak hétvégén a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapatai a Pécsi MFC korosztályos együtteseivel. Az U17-es és az U19-es csapat magabiztosan győzedelmeskedett, azonban az U16-os gárdának nem sikerült győzelemmel hazatérnie. 

 

U17: PMFC - Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 1:4 (1:1)

Gólszerzők: Bukor 2, Váradi, Styecz.
Jók: Váradi, Gigacz, Bukor, Dávid.

Marik László edzői értékelése: Nagyszerű második félidei játékunkkal magabiztos győzelmet arattunk a jó játékerőt képviselő PMFC ellen. Gyakorlatilag az első kapura lövéséből vezetést szerzett a pécsi csapat. Ettől kezdve egyre nagyobb fölénybe kerültünk és nagyszerű kondíciónknak köszönhetően folyamatosan felőröltük a hazai csapatot. Okosan játszottunk, jól reagáltunk taktikailag az ellenfél váltásaira, így teljesen megérdemelten győztünk.

 

U16: PMFC - Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 3:0 (0:0)

 

Láza János edzői értékelése: Az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát, sikerült többször a hazai védelem mögé kerülni. A második félidő elején egy távoli lövést nem tudtunk levédekezni, így hátrányba kerültünk. Hiába próbáltunk magasabb fokozatra kapcsolni hátul olyan hibákat vétettünk, melyek eldöntötték a találkozót!

 

U19: Békéscsaba LA-Pécsi MFC 1:0 (1:0)

Góllövő: Csicsely

Szervezett és jó erőkből álló csapattal találkoztak a csabaiak ezen a mérkőzésen. A liláknak nagyon kedvezően indult a mérkőzés , hiszen az 5. percben megszerezték a vezető gólt, egy, a kapusunk által kirúgott labdát Bartha tovább csúsztatott Csicselynek, aki remekül lépett ki a védők között és mértani pontossággal lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0).

Döntőnek minősült a találat, hiszen több gól nem esett a mérkőzésen. A pécsiek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, helyenként szép játékkal, de a hazaiak többnyire jól védekeztek. A második félidőben folytatódott a küzdelem. A rivális olykor fölényben játszott, de a házigazdának az eredményesség volt fontosabb ezen a napon és kizárólag kontra támadásokra rendezkedtek be. Két alkalommal növelhették volna az előnyüket, amennyiben pontosabb a befejezés. Az is igaz, hogy a vendégeknek is akadtak lehetőségei, sőt, a kapufát is eltalálták. Szenti Zoltán tanítványai nagyot küzdöttek és megszerezték a három pontot, amit összességében megérdemeltek.

SOMOGYI - CZVALINGA / MÁRIS 72.p , BÁNY , NAGY , BABCSÁK - BARTHA / NÉMETH 46.P , BORBÉLY , FODOR / BELANKA 63.p , KÓKAI,  VARGA , CSICSELY / BÁBI 88.p .

Szenti Zoltán edzői nyilatkozata:  Különböző okok miatt olyan játékosok is szerepet kaptak, akik eddig kevesebbet szerepeltek, de bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Minden játékos dicséretet érdemel a hozzáállásáért.

 

További programok »

FEL