Békéscsaba Labdarúgó Akadémia: Kilencből három pontot gyűjtöttek a fiatalok

2017. november 6. 16:12 | behir

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U17-es gárdája folytatta győzelmi sorozatát, ezúttal a Grosics Akadémia ellen. Az U16-os csapat nem bírt a gyulai riválissal, az U19-es fiúk pedig a Vasas Kubala Akadémiától szenvedtek vereséget.

 

U17: Nehéz mérkőzésen folytatódott a győzelmi széria

 

Békéscsaba LA- Grosics Akadémia 2-0 (1-0)

Gól:Váradi (44.), Körömi (54.)

Marik László edzői értékelése: Rosszul kezdtük a mérkőzést, gyámoltalanul mentünk bele a párharcokba, majd egy óriási egyéni hiba után 11-eshez jutott a Grosics, de azt Uram kapus bravúrral védte. Ezután egyre jobban kezdtük átvenni a játék irányítását, aminek több helyzet után a félidő végen, egy szép támadás után Váradi góljával lett  meg az eredménye.
A második félidő elején gyorsan növeltük az előnyünket Körömi bombagóljával. Innen kezdve már a kezünkben volt a mérkőzés, melynek a vége felé akár több gólt is szerezhettünk volna. Nehéz mérkőzést nyertünk meg úgy, hogy az első húsz percben még az őszi szünet múlásán szomorkodtunk.

 

U16: Gyenge helyzetkihasználásnak vereség a vége

 

Békéscsaba Labdarúgó Akadémia - Grosics Akadémia 1:4 (0:2)

G: Papp (61.) ill. Bojtos (14., 43., 59., 76.)

Láza János edzői nyilatkozata: Amit mi nem tudtunk berúgni, azt az ellenfél hiba nélkül oldotta meg. Megérdemelten vitték el a gyulaiak a három pontot, ezen a napon pontosabban játszottak, a kapu előtt jobb megoldásokat választva.

 

U19: Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a csabaiak

 

Vasas Kubala Akadémia - Békéscsaba LA 2-0 (0-0)

 

BLA: Somogyi - Czvalinga Á., Belanka, Nagy , Pandur - Borbély - Mezei , Hodonicki, Fodor/Bány 75.p, Varga- Szöke/Zsibrita 81.p.

Gól: Kovács (71.), Nagy (74.)

A vendégcsapat szervezett védekezésből próbált támadásokat vezetni, amely helyenként sikerült, sőt, Mezei révén meg is szerezhette volna a vezetést a házigazda, ha jobban céloz egy az ellenféltől megszerzett labda után. Tagadhatatlan, hogy az ellenfélnek is voltak helyzetei, de vagy a védők, vagy a kitűnő teljesítményt nyújtó Somogyi kapus állt a helyzet magaslatán. A második félidőben is volt egy nagy csabai lehetőség a gólszerzésre, de Fodor révén kimaradt. A fővárosi ellenfél kihasználta a megingásokat és előbb egy védők mögé bejátszott labdát értékesítettek a 65. percben (1-0), majd egy oldalszabadrúgást váltottak gólra (2-0), és ezzel kialakították a végeredményt.

Molnár Levente edzői nyilatkozat: Egy szervezetten jól játszó és lényegesen, hosszabb kispaddal rendelkező ellenféltől szenvedtünk verességet, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk.

További programok »

FEL