Labdarúgás: Izgalmas meccsen igazságos iksz a Kecskeméttel

2018. március 30. 16:56 | Kovács Dávid

Rangadóval folytatta szereplését a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U17-es csapata! A Kecskemét ellen egy esetleges győzelemmel tovább javíthatta volna esélyét a rájátszás érő 2. helyre. Az izgalmas találkozón több kapufát, két kiállítást és kihagyott kecskeméti tizenegyest is láthattak a szurkolók, de a végén maradt a döntetlen.

A meccset 5. helyről kezdő, de vesztett pontok tekintetében a 2. pozícióban álló viharsarkiak nyitották jobban a meccset. Az első negyedórában a csapat gólkirálya, Bukor Zoltán kétszer is növelhette volna találatai számát, de előbb a bal kapufát találta el, majd mellé lőtt nagy helyzetben. A kecskemétiek fél óra elteltével veszélyeztettek először: Kovács Péter nagy lövését védte a hazaiak tehetséges kapusa, Uram János. A félidő hajrájában Bukor beadására Varga Tamás érkezett, aki jól pörgetett, de Kovács Dániel kipiszkálta a labdát a bal felső sarok elől.

A második játékrész elején megint a csabaiak szerezhettek volna gólt, de Körömi Zoltán lövése a felső lécen csattant. A vendégek újra Kovács Péter révén veszélyeztettek, aki szabadrúgásból próbálkozott, Uram itt is védett. A 61. percben tíz emberre fogyatkozott a Kecskemét, amikor a vendégek szélső védője, Hirman Kristóf rövid idő alatt második sárga lapját is összeszedte. A hazai akadémisták hiába voltak emberelőnyben, nem tudtak betalálni, a Bács megyei gárda jól védekezett. A hajrá aztán fordulatos csatát hozott. Marik László gárdája a győzelemért hajtott a 91. percben, amikor a vendégek elmentek egy kontrával, amiből előbb két kapufa született, majd a csereként beálló Czvalinga Márk ütötte ki kézzel a labdát a gólvonalról. A játékvezető kiállította a csabai középpályást és tizenegyest ítélt. A vendégek kapitánya, Vágó Gábor nem élt a lehetőséggel, a büntetőt Uram János hárította. A 93. percben Bukor a házigazdának nyerhette volna meg az összecsapást, de újra a kapufát találta el, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A lila-fehérek így továbbra is az 5. helyen állnak, de elmaradt meccseiken is javíthatnak és még eséllyel pályázhatnak a rájátszásra és a feljutásra.

A mérkőzés legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-kor startoló Kezdőkörben is láthatják, a teljes mérkőzést felvételről, kedden 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL