Labdarúgás: Hajrában szerzett gólokkal aranyérmesek a csabai fiúk

2021. május 15. 13:42 | Kovács Dávid

A hibátlan mérleggel rendelkező Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese sokáig 1-1-es döntetlenre állt a gyulai Grosics Akadémia ellen. A csabai fiúk a hosszabbításban azonban két gólt is szereztek, így a Kórház utcai stadionban ünnepelhették az aranyérmet és készülhetnek az NB I-re.

Ugyan az Előre NB II-es csapata pár nappal ezelőtt játszotta utolsó bajnoki mérkőzését idén a Kórház utcában, szombat délelőtt mégsem volt üres a centerpálya és a lelátó! A klub az eddig hibátlanul szereplő, mind a huszonöt meccsét megnyerő és 194 gólt szerző U15-ös csapat játékosainak szeretett volna örök emléket adni azzal, hogy itt harcolhatják ki a bajnoki aranyérmet.

Nyéki Boldizsár csapatának azonban nem volt könnyű dolga, a korosztályos bajnokság II. osztályában, a Dél-keleti csoport 28. fordulójában azt a gyulai Grosics Labdarúgó Akadémiát fogadta, amely a táblázat negyedik pozícióját foglalta el. Nagy volt tehát a mérkőzés tétje, hiszen békéscsabai győzelem esetén a legfőbb rivális, második helyezett, eddig 72 pontot gyűjtő Szeged-Csanád Grosics Akadémia már nem hozhatta volna be a hátrányát.

A csabai együttes kitűnő formában várta az összecsapást, az első félidőre azonban talán a tét is rányomta a bélyegét! A hazai gárda irányította a mérkőzést, de a vezetést nem sikerült megszerezni. A gólnélküli első félidőt követően a Grosics szerzett vezetést: egy gyors kontra végén a játékvezető talán egy kicsit könnyű síppal, de tizenegyest adott, a büntetőt pedig Dékány Ádám értékesítette a 46. percben (0-1). A csabaiak növelték a nyomást, a vendégek csak pillanatokra tudták megtartani a labdát. Ez pedig végül góllá érett, szintén egy kicsit vitatható büntető formájában, a labdát Német Gergő gurította higgadtan a bal alsó sarokba a 63. percben (1-1).

A hazai együttes ugyan ment előre, de az utolsó passzokba vagy a befejezésekbe sokszor hiba csúszott. Már a hosszabbítás perceiben jártunk, amikor mégis megszületett az aranyérmet bebiztosító találat: Vas Milán kiváló jobb oldali beadására Saicz Benjámin érkezett, aki a kapuba fejelt, majd pár pillanattal később már a játékoskupac alján volt (2-1)! A gyulaiak próbáltak egyenlíteni, de ez nem sikerült, sőt, a hazaiak elfutottak egy kontrával, amit Vas Milán fejezett be higgadtan és alakította ki a 3-1-es végeredményt!

- Nagyon nehéz mérkőzés volt! Már az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült a kapuba találni. A kapott gól után mentünk előre, nem adtuk fel és a végén sikerült betalálnunk kétszer is. Összességében sima szezon volt, megőriztük a 100 százalékos mérlegünket ma is, még két meccsünk van hátra és azokat is meg szeretnénk nyerni – fogalmazott a csapatkapitány Stumpf Gábor.

A csabaiaknak nem volt egyszerű dolga a masszívan védekező Grosics ellen, de a hajrában sikerült kiharcolni a sikert.

- Ilyen nehéz meccsre számítottunk, a Grosics bizonyította már többször is, hogy jó csapat. Mályen védekeztek, azt játszották, amit kell, kontrára játszottak. Mentünk előre, domináltunk, küzdöttünk, a végén egy kis szerencsével, de megszereztük a győzelmet – értékelt a csapat edzője.

Nyéki Boldizsár együttese nyáron már az NB I-es alapszakaszra készülhet.

- Hosszú szezon volt, de huszonhat mérkőzésből huszonhatot megnyertünk. Rengeteget dolgoztak a srácok ezért, megérdemelték, hogy itt játszanak a stadionban! Még lesz két meccsünk, ezt követően kapnak a fiúk egy rövid szünetet, utána viszont már készülünk az NB I-es alapszakaszra – fogalmazott a csabaiak edzője.

 

További programok »

FEL