Labdarúgás: A helyi fiataloké a jövő az Előrében

2019. március 12. 12:05 | behir

A viharsarki labdarúgás támogatóit, mecénásait és partnereit fogadta a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia azzal a céllal, hogy megköszönje mindazt a segítséget, amelyet a sportág minél lendületesebb fejlődéséért nyújtanak.

- Gyorsaság és látvány: hasonló megoldásokkal készülünk, mint a fiúk a pályán - ezekkel a gondolatokkal vezette fel a Békéscsaba 1912 Előre SE elnöke azt a rendezvényt, amelyet az egyesület a Munkácsy Hotelben tartott. Dr. Kovács Mihály elsőként a város döntéshozó szerveiben szereplőket kérte fel egy-egy rövid köszöntőre.

A közművelődési, ifjúsági, oktatási és sport bizottság elnöke azt az összefogást emelte ki, amely a labdarúgást övezi Békéscsabán. Bíró Csaba arra emlékeztetett, hogy ha nem lennének olyan vállalkozók, cégvezetők, akik értéket látnak a csabai utánpótlásban, akkor nem lenne elérhető ilyen fejlődés az akadémiánál. Hozzátette: a jövőben is azon dolgoznak majd, hogy költséghatékonyabb forráselosztással segítsék az egyesületek munkáját.

 

(Fotó: Tóth Áron)

 

Hanó Miklós felidézte a városi költségvetést érintő 2013-as ÁSZ-vizsgálatot, amely kimutatta, hogy Békéscsabán túl sok önként vállalt feladatra áldoznak. Az alpolgármester erre a gondolatra felfűzve kiemelte: amellett, hogy ha a sportkedvelő közönség megérdemli, hogy első osztályú, magas színvonalú mérkőzéseket lásson a városban, akkor a fiatalok is megérdemlik, hogy kibontakoztathassák tehetségüket. Hanó Miklós azt ígérte: a jövőben is azon dolgoznak majd, hogy továbbra is támogatni tudják a békéscsabai sport fejlődését.

Barkász Sándor többségi tulajdonos az egyesületnél pallérozódó fiatalok nevében is köszönetet mondott a TAO-támogatásért. Hangsúlyozta: azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy egyre több békéscsabai, Békés megyei fiatal szerepeljen a felnőtt csapatban.

 

(Fotó: Tóth Áron)

 

– Minket nem a hiúság vezérel, amikor a csapat keretét összeállítjuk, nem szeretnénk beszállni abba a versenybe, hogy ki tud többet fektetni a játékosok igazolásába. Mi a helyi, megyei fiatalokat segítjük, nem az ország minden pontjáról érkező játékosokkal szeretnénk ékeskedni – jegyezte meg a csabai klub többségi tulajdonosa.

Ezt követően dr. Kovács Mihály az elmúlt esztendők fejlesztéseit mutatta be. Az elnök kiemelte, hogy amikor elkezdte a munkát, akkor három alappillér – a felnőtt csapat, az utánpótlás és az infrastruktúra – folyamatos fejlődését tűzte ki célul. Kiemelte, hogy az NB II-es gárda kezdőcsapatának mintegy 70 százaléka Békés megyei kötődésű a Csákvár elleni összecsapáson, ez jelzi a klub törekvéseit, mely szerint a fiatalok felé fordultak az elmúlt években. Az akadémia munkáját illetően hangsúlyozta, hogy az egyesület régiós központként működik, így folyamatosan figyelemmel követhetik a térség legjobb utánpótlás játékosait, de cél, hogy ezt a munkát a határon túl is intenzívebbé tegyék. Az infrastruktúra vonatkozásában kiemelte a 4-es Honvéd utcai sporttelep létrehozását, amely bázisként szolgálja az utánpótlás csapatok munkáját. A közeljövőre vonatkozó tervként elárulta, hogy szeretnének kialakítani egy fedett műfüves pályát is, amely a téli felkészülést segítené.

Az akadémia szakmai vezetője egy rövid prezentációval idézte fel a csabai labdarúgás múltját és jelenét. Jakab Péter egy 107 éves csapatképen szereplő játékosok neveit sorolva megjegyezte: már azt a gárdát is helyi, csabai játékosok alkották. Hozzátette: a cél, hogy ez a jövő Előréjére is jellemző legyen és a „mi gyerekeinknek” szurkolhassunk a Kórház utcában.

 

További programok »

Sport

Elindult az atlétikai világbajnokság önkéntes programja Budapesten

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság akkor válhat minden idők legjobb világbajnokságává, ha mindenki több mint 100 százalékot teljesít - jelentette ki a versenyt szervező cég vezérigazgatója a sportesemény önkéntes programjának általános képzési napján, szombaton Budapesten.
07:33
FEL