Békéscsaba Labdarúgó Akadémia: Szinte tökéletes hétvége

2018. április 22. 13:13 | behir.hu

Az U17-esek értékes két pontot hagytak Sopronban, az U16-os csapat viszont ugyanott begyűjtötte a sikert, az U19-es gárda pedig a Veszprémet győzte le.

 

 

U19: Itthon maradt a három pont

 

Békéscsaba Labdarúgó Akadémia - Veszprém 6-1 (2-1)
BLA: Somogyi – Kókai , Nagy , Bány, Varga – Zsilinszki (Máris 54.), Fodor (Franciskovic 80.), Szőke, Bábi (Németh 68.) – Csicsely, Mezei.
G: Fodor (19.), Mezei (41.), Szőke (47.), Csicsely (51., 89.), Máris (77.) ill. Mihálovics (35.)

A csabai fiúknak ezúttal egy szerényebb képességű ellenféllel kellett meg küzdeni a három pontért, ezért egy letámadásos taktikát alkalmaztak. A hazaiak sok helyzetet dolgoztak ki, a siker nagyobb arányú is lehetett volna, amennyiben a kidolgozott lehetőségeket értékesítik. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az ellenfélnek is voltak helyzetei és az is, hogy a második félidőben emberhátrányban játszottak egy piros lap miatt.

Szenti Zoltán edzői nyilatkozata: Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, de aggodalmat okoz, hogy ismételten, durva hibákat követtünk el hátul.

 

U17: Nem sikerült ismételni
 

SC Sopron- Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 1-1 (1-0)
G: Bognár (12.) ill. Ángyán (73.)

Marik László edzői értékelése: Sajnos nem sikerült megismételni a DVTK elleni játékunkat. Ennek ellenére meg kellett volna nyerni a mérkőzést, de a helyzeteinknél rossz döntéseket hoztunk. A végén pedig a játékvezető döntött úgy, hogy segít egy kicsit a hazaiaknak és nem adott meg egy nyilvánvaló tizenegyest. Nagyszerű volt, hogy október eleje után újra fűre léphettünk.

Váradi Ádám csapatkapitány értékelése: Az első perctől kezdve érződött, hogy bent maradtunk az öltözőben. Ennek a 13. percben meg is lett az eredménye, hiszen a hazaiak egy átlövésből megszerezték a vezetést. Ezek után már a mi kezünkbe volt a mérkőzés, viszont csak egy gólt tudtunk szerezni, ami nem volt elég a három pont megszerzéséhez.

 

U16: A soproniak nem adták könnyen
 

SC Sopron – Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 1-2 (0-2)
G: Halász (50.) ill. Bánfi (19.), Kasik (28.)
Jók: Bánfi, Kasik, Kiss-Schusztek, Lázár

Láza János edzői értékelése: Jól kezdtük a találkozót, több veszélyes támadással. Hamar vezetést szerezhettünk volna egy szabadrúgásból, de a gólt érvénytelenítette a játékvezető az általa vélt szabálytalanság miatt! Az előnyt egy újabb szépségdíjas Bánfi szabadrúgás jelentette, majd Kasik lövése után már kettő volt a fór. A második félidő már nyögvenyelős volt, ugyan több helyzetet is kialakítottunk, de nem tudtunk betalálni. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de sokat tettünk ma azért, hogy nyerjünk Sopronban.

 

További programok »

FEL