Labdarúgás: Az új edzővel kiegészülve kezdte meg a felkészülést az Előre

2021. január 6. 18:40 | Hidvégi Dávid

Az ősszel az NB II 9. helyén végző Békéscsaba 1912 Előre hétfőn újra munkába állt. A csapat tagjain először a kötelező koronavírus-tesztet végezték el, majd az eredmények megérkezése után kedden tartották meg az első edzést. A felkészülési programban lesznek olyan napok, amikor két foglalkozást tart a szakmai stáb, illetve edzőtábor is lesz.

Szerdán a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia nagy műfüves pályáján edzett az Előre, miután a játékosok visszatértek a karácsonyi szünetről. A csapat kerete tavasszal a szakmai stáb döntése értelmében kiegészül Zelik Csabával, Szabó Zsomborral és Sipaki Patrikkal, ők az utánpótlásból léptek feljebb. Távozók biztosan lesznek, de a klubvezetés leghamarabb jövő héten számol majd be a változásokról, hiszen a február 14-éig tartó átigazolási időszak majd csak január 18-án kezdődik.

A vezetőedző elmondta, hogy a tavalyi viszontagságos idők után a csapat nagy része rendben van, hiszen a játékosok a háromhetes szünet alatt elvégezték a Láza János erőnléti edző által előírt otthoni programot. Preisinger Sándor hangsúlyozta: minél előrébb akarnak végezni, de az első pozíciók már nem elérhetők az őszi vereségsorozat miatt, ahol sok pontot hullajtott a csapat. Hozzátette: az utolsó két bajnokin látott formát kell továbbvinni és akkor közelíteni lehet az első háromhoz.

 

 

– Fárasztó lesz a január. Mindannyiunknak más, főleg ennyi betegség után, ráadásul a felkészülés az elmúlt évekhez képest rövidebb lesz. A szürkeállományt próbáltuk meg összerakni, hogy optimálisan tudjunk felkészülni a bajnokságra. A mérkőzések eredménye dönti majd el, hogy ez jó vagy nem. Télen azért nehéz formálni a csapatot, mert minden valamire való játékosnak élő szerződése van. Van egy keretünk, nem szeretnék sok embert mozgatni – fogalmazott a szakvezető.

Király Patrik kiemelte: jó volt családi körben otthon lenni, de már hiányzott számára a labda és az öltözői légkör is. Jövő héten megkezdik az edzőmérkőzéseket, majd egy hét edzőtáborba mennek – tette hozzá.

– Nagy öröm, hogy engem választottak meg a szurkolók az ősz legjobb játékosának. Büszkeséggel tölt el és próbálok belőle önbizalmat meríteni – mondta a középpályás.

A Békéscsaba 1912 Előre szakmai stábja egy újabb szakemberrel bővült, hiszen szerződtették asszisztens edzőként és videóelemzőként Szekeres Adriánt, aki játékosként 2009-ben tagja volt az világbajnoki bronzérmet nyerő U20-as válogatottnak. A 2018-ban bejelentett visszavonulása után a Magyar Labdarúgó Szövetségnél kapott állást, így 2019-ben ott lehetett az U17-es világbajnokságon a magyar U17-es válogatott videóelemzőjeként.

 

 

– December közepén realizálódott, hogy Békéscsabán folytatom, már az ünnepek alatt megkezdtük a munkát Preisinger Sándorral, Tököli Attilával és a stáb többi tagjával. A játékosok a korábbi fertőzések miatt is különböző fizikális állapotban vannak, megpróbáljuk az erőviszonyokat kiegyenlíteni. A héten már a taktikai elemeket is elkezdjük begyakorolni, mert rövid lesz a felkészülés – emelte ki a szakember. Hozzátette: a mai világban mindenképpen előny, ha van videóelemzője egy csapatnak, hiszen az összes mérkőzés felvételéhez hozzá lehet jutni.

A Békéscsaba 1912 Előre a tervek szerint négy felkészülési meccset játszik. Január 16-án a Kecskemétet és a DEAC-ot fogadja egymás után, majd az algyői edzőtáborban január 20-án a házigazdával, míg január 23-án a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával mérkőzik meg. A csapat az NB II-ben először január 31-én vasárnap játszik az FC Ajka ellen hazai pályán.

 

Galéria

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
2024. július 19. 16:23
FEL