Labdarúgás: A fiatal gólkirályok párharca

Újabb állomásához érkezett a Békéscsaba 1912 Előre együttesének mentorprogramja. A legeredményesebb utánpótlás játékosok egy közös edzésen vehettek részt a felnőtt csapat játékosaival.

Az őszi bajnokság végeztével, azok az utánpótlásban szereplő játékosok kaptak meghívást a programba, akik a legtöbb gólt rúgták. Az eseményen a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U12-U19 korosztályos csapataiból és a Békéscsaba 1912 Előre megye egyes csapatából kerültek ki a játékosok.

A fiatalokat Jakab Péter, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője és Boér Gábor vezetőedző köszöntötte. A kiválasztott játékosok bemehettek a felnőtt csapat öltözőjébe, ahol a profi játékosokkal beszélgethettek, valamint karrierjükkel kapcsolatosan kérhettek tanácsokat is.

 

 

A Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője elmondta, hogy a fiatalok számára rendkívül nagy lehetőség az, hogy betekintést nyerhetnek a felnőtt csapat öltözői légkörébe, valamint az edzésükbe is.

– Óriási dolog, hogy a felnőtt csapatunk olyan közel van jelenleg az utánpótláshoz, hogy szinte karnyújtásnyira vannak. Beszélnek egymással, ellesik egymás gesztusait, mozzanatait. Lehetőségük volt arra is, hogy a fiatalok megnézhessék, hogyan készül a felnőtt csapat, milyen körülmények vannak az öltözőben, hiszen elvégre ők is ide akarnak majd kerülni – fogalmazott Jakab Péter.

A közös bejárás után a fiatalok és a felnőtt csapat együtt léphetett pályára. Az edzés közös bemelegítéssel kezdődött, majd a fiatal gólkirályok több feladatban mérték össze tudásukat.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , ,