Az akadémiákon még nem indultak újra a csoportos edzések

2020. május 13. 06:14 | Hidvégi Dávid

A kormány enyhítő intézkedései következtében engedélyezetté vált a csoportos edzések megtartása, de egyelőre még nem él minden klub ezzel a lehetőséggel. Békéscsabán a röplabda és a labdarúgó akadémia sem tart még edzéseket, egyelőre a részletek kidolgozása zajlik.

A Békéscsabai Röplabda Akadémia épülete még üres, és egyelőre ebben nem is lesz változás, mivel még nem adták át a létesítményt. A BRSE-nél már tervezik a csoportos edzések újraindítását, de egyelőre még az iskolákkal egyeztetnek a tornatermek használatáról.

– Amíg a használatbavételi engedélyt nem kapja meg az épület, addig itt értelemszerűen nem tudunk edzésmunkát folytatni. A városi sportcsarnokot éppen felújítják, emiatt az a terem is kiesett a rendszerből, úgyhogy még a tervezés fázisában vagyunk. Mindenféleképpen szeretnénk még májusban, a következő két hétben elindítani a foglalkozásokat, az edzéseket – fogalmazott Nagy Attila, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület utánpótlás vezetőedzője.

 

Jelenleg üresek a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia pályái – (Fotó: Hidvégi Dávid)

 

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia területén még csak próbajelleggel zajlanak egyéni edzések. Az akadémia vezetője elmondta, hogy terveik szerint kiscsoportokban indítanák újra a tréningeket, de egy játékos legfeljebb egy órán keresztül vehetne részt a foglalkozásokon. Jakab Péter hozzátette: egy térfélen egyszerre 6-8 játékos edzhetne együtt. A szakember arról is beszélt, hogy az online edzések új lehetőségeket nyitottak meg számukra.

– Nagyon tetszenek a kollégák által használt Zoomos technikai és erőnléti edzések. Amennyiben a vírus elmúlik és lehetségessé válik a rendes edzések megtartása, azután is szeretnénk ezeket a módszereket beépíteni a képzésünkbe. Ezáltal növelhetjük a játékosaink labdaérintési számát. Egyrészt a technikai edzést, másrészt pedig az erőnléti tréninget is át lehetne helyezni ezekre az edzésekere, így a pályán eltöltött idő is nőhet. Ha már megszereztük ezt a tudást, akkor ne hagyjuk elveszni – emelte ki.

 

További programok »

FEL