A labdarúgó akadémián is újraindultak az edzések – szabályozásokkal

2020. május 29. 08:22 | Hidvégi Dávid

Újraindulhattak a csoportos edzések a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián. Az utánpótlás játékosok a kényszerű leállást követően igyekeznek visszanyerni a formájukat a biztonsági intézkedések betartása mellett. A sportolók például az öltözőket sem használhatják.

Közel két hónap telt el azóta, hogy felfüggesztették a csoportos edzéseket a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián. Az enyhítő intézkedések hatására újraindulhattak a foglalkozások, de sporttelepre csak a klub munkatársai, a játékosok és az őket kísérő szülők léphetnek be.

– Arra nagyon vigyázunk, hogy egy időben egyszerre hetven gyereknél ne legyen több. A hetven gyereket három pályán helyezzük el. Tízes csoportokban dolgoznak és egymás közötti játék sincs. Test a test elleni kontaktusba még nem kerülnek – hangsúlyozta Jakab Péter az akadémia vezetője.

A korosztályos csapatok a hét folyamán legfeljebb két napon edzhetnek. A Békéscsabai UFC játékosai kedden és pénteken, a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület labdarúgói hétfőn és csütörtökön. Szerdánként a leány és a tehetség csoport tréningezik.

– Technikai, taktikai, illetve kondícionális pontokon megyünk végig. Ez pillanatnyilag az egészségügyi elvek miatt csak heti két edzést jelent. Meglátjuk, hogy júniusban milyen lehetőségeink lesznek. Próbáljuk egy kicsit növelni az edzésszámot és játékosabb módon gyakorolni, ha a kontaktok is előfordulhatnak az edzéseken – fogalmazott az Előre U19-es csapatának edzője, Láza János.

A tréningeket a játékosok kilencven százaléka látogatja, csak azok maradtak távol, akik külföldön vagy Békéscsabától távol élnek.

További programok »

Sport

FEL