Kulturális kapocs: Az Aradi fotóklub képei a Lencsési Közösségi Házban

2023. szeptember 9. 18:23 | Fajó Attila

Az Aradi Fotóklub alkotóinak fényképeiből nyílt kiállítás a Lencsési Közösségi Házban szombat délután. A romániai művésztársaság immár visszatérő vendégnek számít Békéscsabán a Márvány Fotóműhely meghívására, erősítve a két város közötti kulturális összekapcsolódást.

A kiállításnak teret adó Lencsési Közösségi Ház vezetője, Takács Péter elmondta: a náluk működő Márvány Fotóműhely szoros szakmai és baráti kapcsolatot ápol az Aradi Fotóklubbal. 2003-ra datálódik az együttműködés kezdete, hol egyik, hol másik országban találkoznak és mutatják meg munkájuk gyümölcsét a két nemzet fotósai egymásnak.

 

 

Barabás Ferenc a Márvány fotóműhely képviseletében kiemelte, fontos egymás tapasztalataiból, tudásából építkezni és ha mindezt jó munkakörülmények és kollegiális viszonyok közt tehetik, akkor annak megtérülő kulturális haszna is van.

 

 

Mircea O. Boran, az Aradi Fotóklub elnöke úgy nyilatkozott, hogy neki nem csak szakmatársai, hanem igazi barátai vannak a Márványban, amit igen hasznosnak vél. Ahogy fogalmazott, nincs különbség román és magyar fotós között, hiszen ha nem is egy az anyanyelvük, mégis a fényképészet közös nyelvét beszélik, és ez a fontos.

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL