Természetfotókból nyílt kiállítás a Lencsésin

2016. szeptember 12. 12:59 | Laczkó Viktória

Aradi alkotók fényképeiből nyílt kiállítás a Lencsési Közösségi Házban szombat délután. A romániai fotóklub tagjai a békéscsabai Márvány Fotóműhely meghívására érkeztek a városba. Több mint egy évtizede tart a határokon átívelő együttműködésük.

A fotókiállítás megnyitóján Bukvai Istvánné zenepedagógus énekelt. A Márvány Fotóműhely és az Aradi Fotóklub kapcsolata tizenkét évre nyúlik vissza. Évente rendeznek egymás városában ehhez hasonló eseményeket. Katona Péter a Márvány Fotóműhely elnöke kifejtette: ez idő alatt a szakmai kapcsolaton túl baráti kapcsolatok is kialakultak a két klub tagjai között.

- Az Aradi Fotóklubbal már egy hosszabb barátság alakult ki. Ez nemcsak abban mutatkozik meg, hogy a kiállítás napján reggeltől egész a megnyitóig egy közös fotózáson veszünk részt akár Arad és környékén, vagy Békéscsaba és környékén, hanem közös fotótáborokat, fotósrendezvényeken is részt veszünk - tette hozzá Katona Péter

Ötven képet hoztak az aradiak a Lencsési Közösségi Házban rendezett kiállításra. A zömmel természetképet felsorakoztató tárlaton több művész is jelen volt. Az Aradi Fotóklub egy 1906-ban dokumentált műhely munkáját folytatja 1968 óta. Mircea O. Boran az Aradi Fotóklub elnök szerint annak ellenére, hogy nem beszélik egymás nyelvét mégis jó megértik egymást az alkotók. Nagyon jó, hogy a képeken keresztül jól tudunk kommunikálni.

A kiállítást szeptember 23-áig tekinthetik meg a Lencsési Közösségi Házban.

FEL