Kulturális börze és majális Békéscsabán, a Szent István téren

2018. május 1. 17:18 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Több száz család fordult meg a békéscsabai Szent István téren május elsején. A XVIII. Civil Kulturális Börzét szervezte meg idén a Civil Szervezetek Szövetsége, ahol a Békés megyei civilek mutatkoztak be az érdeklődőknek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a felújítási munkálatok miatt a Széchenyi-ligetben elmaradtak a hagyományos majális programok, ezért a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége és a Békés Megyei Művészeti és Kulturális Egyesület kibővítette a börze programját, és családi majálissal is készültek.

A hagyományos Civil Kulturális Börze második alkalommal várta az érdeklődőket szabadtéri rendezvénnyel a munka ünnepén. A rendezvényt a IX. Békéscsabai Táncfesztivál zárónapján rendezték meg. Az esemény célja az volt, hogy a megyében működő egyesületek és alapítványok megmutassák munkájukat, és az általuk ápolt közösségi és kulturális értékeket.

– Május elsején, ha a családok és érdeklődők kijönnek a Szent István térre, akarva akaratlanul is látják, hogy milyenek a megyében működő civil szervezetek. Az, hogy a lakosság megismerje a helyi civileket,  szerintem elsősorban a civil szervezeteken múlik. Ugyanakkor a szövetség ezzel a börzével lehetőséget biztosít a tagjainak arra, hogy nagyközönség előtt mutassák  meg a munkájukat és az általuk teremtett értékeket - emelte ki Gólya Pál. A Civil Szervezetek Szövetségének elnöke hozzátette: mivel a Széchenyi-ligetben elmaradtak a május elsejei programok, most igyekeztek a gyerekeknek, családoknak is kedveskedni.

A börze hagyományos programjai mellett, a mindenkori majálisok nélkülözhetetlen kellékeit is megtalálták az érdeklődők az eseményen. Így a gyerekeknek volt körhinta, de vattacukrot és lufit is beszerezhettek a családok rendezvényen, miközben a megyében működő szervezetek csoportjai színpadi előadásokkal szórakoztatták az érdeklődőket.

 

 

További programok »

FEL