Huszonharmadik alkalommal rendeztek Civil Kulturális Börzét Békéscsabán

2024. május 1. 14:10 | behir.hu

Civil Kulturális Börzére várták az érdeklődőket május elsején Békéscsabán, a Szent István téren. A rendezvényen a kiállító standok és a színes programok mellett közel háromszáz fellépő mutathatta be produkcióját.

A 23. alkalommal rendezett Civil Kulturális Börze egyik fő célja, hogy lehetőséget biztosítson a civil szervezetek bemutatkozására és az általuk őrzött kulturális értékek szemléltetésére. A szervezetek munkájának fontosságát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta.

 – Kiemelt szerepe van a civil szervezeteknek városunk életében. Számos olyan feladatot látnak el, amely alapján azt mondhatjuk, hogy nélkülözhetetlen a működésük – osztotta meg a képviselő.

Juhász István önkormányzati képviselő arra hívta fela figyelmet, hogy a szervezetek nemcsak a kötelezően előírt feladatok elvégzésében, hanem a város által önként vállalt kulturális, egészségügyi és szociális feladatok elvégzésében is közreműködnek.

– A civil szervezetek a saját tevékenységi körük szerint, olyan közfeladatok ellátásában vesznek részt, amely a város apparátusa mellett nehezen, vagy nem is lenne megvalósítható – fogalmazott.

A látogatók a nap folyamán kézműves foglalkozásokon, egészségügyi szűrővizsgálatokon és különböző gyerekprogramokon vehettek részt, továbbá a színpadi fellépések sem maradhattak el.

 – Ének, zene, tánc és mindenféle kulturális produkciót láthatnak az érdeklődők a színpadon. A fellépőket és a kiállításokat neves zsűri értékeli –  emelte ki Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke. 

A rendezvényen közel harminc szervezet várta az érdeklődőket. A Mentálhigiéniés Egyesület sátránál a résztvevők szerencsekeréken pörgethették ki a játékos feladatokat.

– Különböző játékokkal készültünk, amelyek részben az önismerettel, társas kapcsolatokkal, hétköznapi problémákkal és megmérettetésekkel kapcsolatosak. Igyekszünk arra ösztönözni a gyerekeket, hogy a reflektív játékok segítségével elgondolkodjanak mindennapjaikon – mondta el Bonnyai Sándor, a Mentálhigéniés Egyesület intézményvezetője. 

Osgyán Ágnes

Galéria

 

További programok »

FEL