Közösségi házakban vendégeskednek a Mackó Kuckó óvodásai

2018. szeptember 13. 13:33 | Szendi Rita

A Mackó Kuckó Óvoda hat csoportjába járó gyerekek a Tégla Közösségi Házban, egy csoportnyi óvodás pedig a Jaminai Közösségi Házban vendégeskedik ebben a nevelési évben egy ideig. Az óvodapedagógusok mindent megtesznek azért, hogy a kényszerű vendégeskedés ne okozzon gondot, a megszokott programokat, foglalkozásokat itt is ugyanúgy megtartják.

 

 

A Mackó Kuckó Óvoda Orosházi út 2. szám alatt található épületének és a Százszorszép Művészeti Bázis Óvoda épületének energetikai korszerűsítésére összesen 123 millió forint uniós támogatást nyert a város. A kivitelezésre eddig kétszer is közbeszerzési eljárást írtak ki, azonban mindkettő sikertelennek bizonyult, mivel a rendelkezésre álló összegnél jóval többért vállalták volna az óvodák felújítását.

– Az első közbeszerzési eljárást 2018 elején indítottuk el, azonban dupla akkora ajánlatok érkeztek be, mint a rendelkezésre álló összeg. A Mackó Kuckó Óvoda felújítására 50 millió forinttal számoltunk, és a legolcsóbb ajánlat is bruttó 107 millió forintról szólt. Kiírtunk egy új, nyílt közbeszerzési eljárást, erre csak 3 ajánlat érkezett be határidőre, és az ajánlati ár itt is duplája volt a tervezettnek, ezért ezt is eredménytelennek nyilvánítottuk. Ezt követően felülvizsgáltuk a terveket és kerestük, hogyan lehetne úgy csökkenteni a műszaki tartalmat, hogy az energetikai korszerűsítés mégis megvalósuljon. Szeptemberben már eszerint írunk ki új közbeszerzési eljárást – tudtuk meg dr. Sódar Anitától, a Békéscsaba Városfejlesztési Kft. cégvezetőjétől.

 

 

Mivel a Mackó Kuckó Óvoda másik, az Orosházi út 56. szám alatt található tagintézményét pedig önkormányzati forrásból tervezik felújítani, mindkét jaminai intézmény óvodásainak, összesen több mint százhetven gyermeknek kellett új helyet találni. Az intézmény vezetője kiemelte, hogy az először az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai székhelye adott otthont, amiért nagyon hálás az iskola vezetőjének. Botta-Dukátné Orczifalvi Éva, a Mackó Kuckó Óvoda vezetője elmondta, több hónapig dolgoztak azon, hogy a Tégla Közösségi Házban és a Jaminai Közösségi Házban megteremtsék az óvodaihoz hasonló feltételeket. A Téglában bővíteni kellett a vizesblokkokat, a falakat át kellett festeni, valamint új burkolatot is kapott az intézmény, hogy jó helyen legyenek a gyerekek.

Az óvodások most ugyanúgy a hagyományos Csabai nagyvásárra és a szüretre készülnek, mint tavaly ilyenkor, és a foglalkozások is az ütemterv szerint haladnak. Botta-Dukátné Orczifalvi Éva hozzátette: bízik abban, hogy mielőbb elkezdődhet a kivitelezés, és abban is, hogy a nevelési évet már a megszokott helyükön fejezhetik majd be.

 

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL