Befejeződött a Mackó-Kuckó Óvoda felújítása

2019. augusztus 17. 18:36 | Papp Ádám Sándor

Befejeződött a jaminai Mackó-Kuckó Óvoda felújítása. Ugyan a gyerekek már április elején visszaköltözhettek az intézménybe, a rekonstrukció az épület külső részén még tovább folytatódott. A szakemberek azonban azóta ezekkel a munkálatokkal is elkészültek.

A Mackó-Kuckó Óvoda 1975-ben épült meg, és üzemi intézményként működött hosszú évtizedeken keresztül. A 21. században már elavultnak számító intézmény felújítása tavaly ősszel kezdődött el. A belső munkálatok ideje alatt az óvoda 74 csemetéje átmenetileg átköltözött egy másik intézménybe.

– Két ütemben valósultak meg a munkálatok. Az első ütemben a belső, teljes fűtésrendszer újult meg: új kazánt kapott az épület, teljesen új fűtőtestek, fűtési rendszer lett kialakítva. Továbbá a nyílászárók cseréje is megvalósult. Ez alatt az időszak alatt, átmeneti helyszínen voltunk a gyermekekkel, mert a belső munkálatok ideje alatt nem tartózkodhattunk az intézményben, de a programjaink ott is folytatódtak – fogalmazott Botta-Dukátné Orczifalvi Éva intézményvezető.

A Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője korábban elmondta, hogy az önkormányzat a Mackó-Kuckó Óvoda és a Százszorszép művészeti bázisóvoda felújítására 123 millió forint támogatást nyert el Békéscsaba.

 

– Az Orosházi út 2. szám alatt található Mackó Kuckó Óvoda felújítására, illetőleg a Wlassics sétány 4. szám alatt található Százszorszép Művészeti Bázisóvoda felújítására, energetikai korszerűsítésére nyert a város mindösszesen 123 millió forint összegű uniós támogatást. Ebből a forrásból az épületek energetikai korszerűsítését lehet csak és kizárólag megvalósítani – emelte ki dr. Sódar Anita.

 

A Mackó-Kuckó Óvoda fejlesztésének második üteme áprilisban kezdődött. A végső fázis magában foglalta az épület teljes külső szigetelését, a homlokzat festését, az akadálymentes mosdó kialakítását és az energiatakarékosság szempontjából elengedhetetlen napelemek felszerelését.

 

 

 

 

 

Galéria

További programok »

FEL