Közös ellenzéki demonstrációt kezdeményez az Együtt

2015. november 27. 13:37 | Mikóczy Erika

Bod Tamás, az Együtt gyulai, Kovács István, az Együtt mezőhegyesi és Körömi János, az Együtt békéscsabai választókerületi elnöke pénteken közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. A közleményt változtatás nélkül, az alábbiakban olvashatják:

"A mezőhegyesi földek elrablásával felérő 2015. december 8-ai békéscsabai árverésre a demokratikus ellenzéki pártok és a civilek részére közös demonstrációt kezdeményez az Együtt – a Korszakváltók Pártja három Békés megyei választókerületi csoportja. Erre egyenrangú partnerként hívjuk és várjuk a demokratikus ellenzéki pártokat és civil csoportokat.

December 8-án délelőtt 9 órától a Békéscsaba és Gyula között, a békéscsabai reptér mellett található A-B Expo konferenciatermében lesz a meghirdetett mezőhegyesi földek licitje.

Egyértelművé és nyilvánvalóvá szeretnénk tenni, hogy nem értünk egyet a Fidesz-kormány országrombolásával, a gazdák és gazdálkodók kisemmizésével, a Ménesbirtok tudatos és kisstílű szétrombolásával, s ennek nyomán egy város, Mezőhegyes, rajta keresztül pedig a vidék tönkretételével. Földbérletpályázatokkal és az árverésekkel a Fidesznek semmi más célja nincs, mint hogy a hozzá kötődő oligarchák és kisebb vazallusokból földesurakat csináljanak. Arról szól Orbán Viktor új Magyarországa, hogy miként építse fel a Fidesz saját hűbéri rendszerét, miközben a magyar polgároknak egyre nehezebb megélni, a nyomor egyre nő, a fideszes káderek egyre csak híznak. Elég volt ebből!

Egyben világossá akarjuk tenni, és elmondjuk az összes fideszes Döbröginek: kormányváltáskor visszaveszünk minden ellopott állami földet.

A 2015. december 8-ra, az A-B Expohoz hirdetett tiltakozó demonstrációnkat a gyülekezési törvény alapján bejelentjük a területileg illetékes Békéscsabai Rendőrkapitányságnak.

Egyenrangú partnerként várjuk a közös akcióhoz a demokratikus ellenzéki pártok és civil szervezeteket, akikkel a jövő hét elején egyeztetjük a teendőket.

 

Bod Tamás, az Együtt gyulai

Kovács István, a Együtt mezőhegyesi

Körömi János, az Együtt békéscsabai választókerületi elnöke"

 

FEL