Közgyűlés után értékeltek az MSZP-s képviselők

2017. január 27. 16:16 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Változatlanul megoldatlannak látja a kistérségi társulás ügyét Miklós Attila. Ugyanakkor az MSZP-s képviselők örömmel fogadták, hogy a békéscsabai főiskola ügyében jó irányba haladnak a tárgyalások. A Közgyűlés után értékelt Miklós Attila és Fülöp Csaba.

A békéscsabai lakosoknak nagy anyagi megterhelést jelent a hulladékkezeléssel kapcsolatos számlázási probléma, mivel a 2016-os számlák januárban érkeztek a meg. Emellett a városi hulladékkezelési vállalkozásnak is ezért volt szüksége 100 milliós nagyságrendű önkormányzati támogatásra. A hiányért egyértelműen az új, állami rendszer a felelős – hangsúlyozta Miklós Attila.

Az önkormányzat koordináló szerepe fontos mind a békéscsabai főiskolai képzés megtartásában, mind a sportlétesítmények fejlesztésének összehangolásában az MSZP képviselői szerint. Azt is elmondták: a multifunkciós sportközpont üzemeltetésének megszervezésénél figyelembe kell vennie a közgyűlésnek a fenntarthatóságot.

–Fontos lesz összegyúrni egy olyan működési modellt, amely a leggazdaságosabb üzemeltetést fogja majd lehetővé tenni. ennek érdekében szükséges minél hamarabb megkezdeni az egyeztetéseket, szükséges megvizsgálni azt, hogy hogyan lehet forrásokat bevonni ebbe a működtetésbe. Én azt gondolom, hogy megvalósítható ez gazdaságosan. –mondta el Fülöp Csaba.

Nem elégedett a kistérség ügyének állásával Miklós Attila, aki arról beszélt, hogy a hűtlen kezelés miatt tett feljelentésben a rendőrség megszüntette a nyomozást. Ez ellen a kistérségi társulásnak lett volna lehetősége panasszal élni, de ezt a megadott határidőig nem tette meg.

–A közgyűlés úgy döntött, hogy a további célvizsgálatok lefolyatatására kéri meg a Jogi, Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottságot. Ezeket a vizsgálatokat el fogjuk végezni, viszont én a magam részéről a Transparency Internationalhoz fordulok, azért hogy segítsék abba a munkát, hogy tisztán lássunk az ügyben. – tájékozatott Miklós Attila.

Az MSZP-s képviselő hangsúlyozta, hogy minden jogi lehetőséget kihasználnak, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő.

FEL