Közel száz programot tartogat a Csabai Nyár

2019. június 7. 17:21 | Vágvölgyi Nóra

Idén is megrendezik a Csabai Nyár című rendezvénysorozatot. A békési megyeszékhely lakói június 21-től augusztus 26-ig közel 100 esemény közül választhatnak. A Jókai színház mellett a Magyar Nemzeti Színház, a Turay Ida Színház is különleges darabot hoz majd el a helyi közönségnek.

 

 

Csonka Dóra, a Jókai színház színésze adott ízelítőt a Csabai Nyár hangulatából pénteken délelőtt. A békéscsabai teátrum idén 15 előadással készül a nyári programsorozatra. A tervek szerint a kilenc nagyszínpadi előadás mellett, gyermekprogramok és irodalmi estek is színesítik a nyári hétköznapokat. Seregi Zoltán, a színház igazgatója a sajtótájékoztatón elárulta, hogy egy különleges Beatles esttel is készülnek a zene szerelmeseinek.

A Csabagyöngye Kulturális Központ 30 programmal készül a nyári hónapokra. Július 18-tól augusztus 20-ig egymást váltják majd a műfajok a főtéren és a Csabagyöngye stégen.

Forczek Győző, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, a népzenétől kezdve, a könnyűzenén át, a pszichedelikus rockon keresztül igazi főtéri műfaji mozaikra számíthatnak az érdeklődők.

A Csabai Nyár egyik legfontosabb eseménye az augusztus 20-i nemzeti ünnep lesz, amely most is nagyszabású koncerttel ér majd véget.

- A csúcsprogram az este fél tízkor kezdődő Zséda koncert lesz. A sokszorosan elismert és kitüntetett énekesnő nem túl sokszor lép nagyzenekarral színpadra, éppen ezért örülünk, hogy elfogadta a felkérést és meg tudtunk állapodni vele – tette hozzá Szarvas Péter polgármester.

A szervezők az időjárásra is gondoltak, eső esetén a Csabagyöngye Kulturális Központ biztosítja majd a helyet a programoknak.

 

További programok »

FEL