A nyári zivatarok ellenére is elkezdődött a Csabai Nyár

2018. június 16. 17:03 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az esős idő ellenére június 15-én este 20.30 órakor óriási érdeklődés mellett megkezdődött a Csabai Nyár 2018. évi kulturális programsorozata. Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Herczeg Tamás a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője adta meg a fesztivál kezdetét jelző gongütést. 

Az eredetileg a városháza díszudvarára tervezett programot a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg az időjárás miatt. A nyitóelőadáson Dan Goggin zenés vígjátékát, az Apácákat mutatta be a Magyar Zenés Színház, Kökényessy Ágnes rendezésében.

 

A Csabai Nyár nyitó előadásán Dan Goggin zenés vígjátékát, az Apácákat mutatta be a Magyar Zenés Színház. Fotó: Békéscsabai Jókai Színház / Ignácz Bence

A Csabai Nyár nyitó előadásán Dan Goggin zenés vígjátékát, az Apácákat mutatta be a Magyar Zenés Színház. Fotó: Békéscsabai Jókai Színház / Ignácz Bence

 

Lehetséges több mint ötven gombamérgezésben elhunyt apácáról és az afrikai lepratelepen átélt évekből fergeteges vígjátékot írni? Bizarr ötlet, de Dan Gogginnak sikerült. A gombamérgezést túlélt öt apáca mindent megtett, hogy összegyűjtse a pénzt 52 társuk illő temetésére: céget alapítottak, vallásos témájú képeslapokat árultak, sőt, saját holmijukat is pénzzé tették, de az így befolyt összeg is csak 48 apáca temetésére elég. Így az öt túlélő úgy dönt, hogy jótékonysági koncertet rendez. A Grease című musicalből adnak elő részleteket, és a Mount-Saint-Helen’s School színpadán elkezdődik az „apácashow”. A vidám dalokból és szellemesen megírt jelenetekből álló gálaest alatt lassan-lassan megismerjük a szereplőket, és kiderül, hogy a nővéreknek csak a ruhájuk egyforma. Mind-mind külön személyiség, más múlttal, álmokkal és vágyakkal.

Goggin kedves és humoros műve 1985-ben elnyerte a legjobb off-Broadway-musical címét. Magyarországon először a Madách Színházban láthattuk, Psota Irénnel a főszerepben. A világszerte népszerű darab Békéscsabán is nagy sikert aratott péntek este.

 

A Csabai Nyár nyitó előadásán Dan Goggin zenés vígjátékát, az Apácákat mutatta be a Magyar Zenés Színház. Fotó: Békéscsabai Jókai Színház / Ignácz BenceA Csabai Nyár nyitó előadásán Dan Goggin zenés vígjátékát, az Apácákat mutatta be a Magyar Zenés Színház. Fotó: Békéscsabai Jókai Színház / Ignácz Bence

Teltházas volt az első előadás. Fotó: Békéscsabai Jókai Színház / Ignácz Bence

 

Seregi Zoltán elmondta, hogy az időjárás ugyan nincs a szervezőkkel, de a színészek és a nézőközönség annál inkább, így telt ház előtt zajlott a nyitóelőadás.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház / behir.hu

További programok »

Kultúra

Az életre neveli a gyerekeket a Hetedhét Játékváros

Idén tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a hazánkban egyedülálló nyári tábor, a Hetedhét Játékváros. A kezdeményezés célja, hogy a 8 és 12 év közti gyerekek a programok segítségével megtanulják kezelni a pénzt és értékelni az elvégzett munkát.
17:17
FEL