Ma kezdődnek a nyári játékok

2018. június 16. 06:51 | behir

Alig fejeződött be a kőszínházi évad országszerte, holnap este már kezdődik Békés megyében a Csabai Nyár és a Szarvasi Vízi Színház programsorozata. Mindkét városban A Jókai Színház művészei és neves hazai társulatok lépnek fel, színházi előadások, zenés produkciók, koncertek, versestek, bábszínházi bemutatók várják a kikapcsolódni vágyó nézőközönségét.

Békéscsabán június 15. és július 6. között a városháza udvarán, illetve a Jókai Színház TeÁtriumában tartják az előadásokat. Az ünnepélyes megnyitó után pénteken Dan Goggin Apácák című musical komédiáját játssza a Magyar Zenés Színház. Másnap Pozsgai Zsolt A király és a szűz című történelmi játéka ősbemutatóként kerül színe. A budapesti Bakelit Center és Csabai Nyár közös produkciójában Csomós Lajos és Nádra Kitti látható.

Június 21-én Szomor György ad koncertet, 28-án a Bartók Béla Vegyeskar és Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar Musical Varázs címmel. Közben a nemzetközi bábfesztiválé lesz a városban több színpad. A továbbiakban többek között a József Attila Színház Eric Assous Boldogság című darabját adja elő június 29-én, Horváth Krisztián - Moravecz Levente Ha jó a nő című komédiáját a Moravecz Produkció hozza el, a Cervinus Teátrum Szarvasról a Drótos Jankó című szlovák táncszínházi előadással színesíti a programot.

Huszka – Bakonyi – Martos Bob hercegét a Magyar Zenés Színház előadásában láthatja a közönség július 13-án a városháza udvarán, másnap ugyanott Ray Conney Dől a lé, avagy pénz áll a házhoz című produkcióját adja elő a Vidám Színpad, de számos további rendezvény közül válogathat a közönség.

A nyolcadik alkalommal nyíló Szarvasi Vízi Színházban négy produkció nyolc előadásával szerepel az idén a Békéscsabai Jókai Színház. A megnyitó után a Leszállás Párizsban című komédiát láthatja a közönség (esőnap: június 18.), június 20-án a Micimackót. Június 22-én és 23-án a My Fair Lady című nagysikerű musicalt játssza a társulat. Június 29-én ismét a Leszállás Párizsban szerepel a repertoáron (esőnap: július 2.). Augusztusban még három előadás lesz a Monte Cristo grófjából Szarvason, és egy a Micimackóból Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

További programok »

Gyula

Gyulán megnyitotta kapuit az adventi vásár

Utcai installációkkal és közösségi eseményekkel készül az adventi időszakra Gyula két kulturális intézménye. Advent első vasárnapján már zajlanak az előkészületek, a programok délután három órakor kezdődnek.
2022. november 27. 12:47
FEL