A Nemzeti Színház előadásával nyit a Csabai Nyár

2019. június 20. 16:46 | behir

A Békéscsabai Jókai Színház, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a város együttműködésével valósul meg június 21. és augusztus 25. között az a bő kéthónapos rendezvénysorozat, amelyen színházi előadások, koncertek, néptáncbemutatók és irodalmi estek várják az érdeklődőket Békéscsabán.

A szórakozni vágyók a kőszínházi szezon után, a nyári hónapokban sem maradnak előadások nélkül, a repertoár a vidám, zenés műfajtól a drámáig mindenféle műfajt kínál. A műfaji gazdagság mellett és a színvonal mellett fontos szempont, hogy a közönség minél több fővárosi és vidéki társulatot is megismerhessen. A bemutatókat a városháza díszudvarán, a kulturális központban, a főtéren, valamint a Jókai színház udvarán, a TeÁtriumban tartják.

Az idén először vendégszerepel a Nemzeti Színház a Csabai Nyár programján, Goldoni Házasság Palermóban című darabját adja elő nyitórendezvényként június 21-én 20.30 órakor, három Kossuth-díjas művésszel, Bánsági Ildikóval, Bodrogi Gyulával és Blaskó Péterrel a főbb szerepekben. A Turay Ida Színház a Hyppolit, a lakáj című zenés vígjátékot hozza el, a Spirit Színház a Veszedelmes viszonyokat, a Zenthe Ferenc Színház a Lovagias ügy című zenés vígjátékot.

A békéscsabai társulat 15 előadással készül a nyári programsorozatra, kilenc nagyszínpadi előadás, gyermekprogramok, irodalmi és zenés estek színesítik a kínálatot. Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékát július 13-án láthatja a publikum, a Sárga tengeralattjáró című Beatles-estet június 28-án. A varázslatos musical című összeállítás június 30-án sztárvendégekkel, Koós Rékával és Kocsis Dénessel kerül színpadra. A legkisebbeknek szól A háromágú tölgyfa tündére, a Csacsifogat, valamint a Lili és Lali meseországban, a Fővárosi Nagycirkusz előadása.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően újra irodalmi estekre várják a költészet kedvelőit a TeÁtriumba. Június 27-én Szőke István Atilla: Embernek maradni – versek, novellák címmel Nagy Erika és Tomanek Gábor lép fel, július 4-én Cseh Tamás-est lesz Eszembe jutottál címmel Lakatos Viktória, Lévai Attila és Sallai Zsóka közreműködésével. Július 11-én Gulyás Attila színművész József Attila-estjén a költő életét idézi meg versein keresztül.

A Csabagyöngye Kulturális Központ 30 programot kínál a nyári hónapokban. Július 18-tól augusztus 20-ig minden zenei műfaj – a népzenétől a könnyűzenén át a rockig – megszólal majd a főtéren. Augusztus 20-án este fél tíztől Zséda koncertjére várják az érdeklődőket, a Csabai Nyár utolsó nagykoncertjét augusztus 25-én a Békés Megyei Szimfonikusok adják.

 

További programok »

Kultúra

Egyedi kiállítás nyílt Gyulán

Az "Irgalmas nővérek" című kiállítás a Nobilitas Anno Alapítvány ötlete nyomán jött létre. Az alapítvány egyik célja, hogy Gyula város helytörténetét, történelmi múltját, illetve nevezetes személyeit ismertesse meg a lakossággal.
2022. december 1. 19:19
FEL