Közel kétmilliárdból hozza létre új szakképzési tanműhelyét a BSZC

2019. december 13. 10:55 | Varga Diána

A békéscsabai képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a Kétegyházi úton található, önkormányzati tulajdonú ingatlan egy részét a Békéscsabai Szakképzési Centrum használja, ahol elindulhat a Szakképzés 4.0 program.

A testület a döntést december 13-án, soron kívüli ülésen hozta meg. Szarvas Péter polgármester ismertette: a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) kérelme már a novemberi ülésen is napirenden volt: a képzőközpont a Kétegyházi út 1 szám alatti, önkormányzati ingatlan használatba vételét kérelmezte, ahol közel kétmilliárd forintból hoznának létre egy fémmegmunkálás oktatására szolgáló tanműhelyt.

A városvezető arról is tájékoztatott, hogy a BSZC mintegy egymilliárd forintból gépek beszerzését tervezi, több mint 600 millió forintot pedig az épület felújítására szán. Az új szerződés 10 évre szól. Szarvas Péter azt is megjegyezte, hogy a fejlesztési cél és az ingatlanhasználat is az önkormányzat érdekeit szolgálja, hiszen így egy közel 28 éve (a Munkaügyi Minisztériummal) kötött szerződés számos előnytelen pontja megszűnik. Az ingatlant eddig a Társadalmi Esélyteremtési Főosztály használta, a mostani megállapodás tárgyát képezi, hogy a BSZC-vel hogyan osztoznak majd az épületrészen.

Itthon

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Békéscsabán

Idén a korábbi évektől eltérően emlékezett február 25-én a kommunista diktatúrák áldozataira a békéscsabai önkormányzat. Egy korabeli képeket és történéseket magában foglaló, online füzetet állítottak össze az érdeklődőknek. Emellett a város vezetése szűk körben az emlékműhöz is kilátogatott csütörtökön.
2021. február 25. 15:22
FEL