Közel kétmilliárdból hozza létre új szakképzési tanműhelyét a BSZC

2019. december 13. 10:55 | Varga Diána

A békéscsabai képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a Kétegyházi úton található, önkormányzati tulajdonú ingatlan egy részét a Békéscsabai Szakképzési Centrum használja, ahol elindulhat a Szakképzés 4.0 program.

A testület a döntést december 13-án, soron kívüli ülésen hozta meg. Szarvas Péter polgármester ismertette: a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) kérelme már a novemberi ülésen is napirenden volt: a képzőközpont a Kétegyházi út 1 szám alatti, önkormányzati ingatlan használatba vételét kérelmezte, ahol közel kétmilliárd forintból hoznának létre egy fémmegmunkálás oktatására szolgáló tanműhelyt.

A városvezető arról is tájékoztatott, hogy a BSZC mintegy egymilliárd forintból gépek beszerzését tervezi, több mint 600 millió forintot pedig az épület felújítására szán. Az új szerződés 10 évre szól. Szarvas Péter azt is megjegyezte, hogy a fejlesztési cél és az ingatlanhasználat is az önkormányzat érdekeit szolgálja, hiszen így egy közel 28 éve (a Munkaügyi Minisztériummal) kötött szerződés számos előnytelen pontja megszűnik. Az ingatlant eddig a Társadalmi Esélyteremtési Főosztály használta, a mostani megállapodás tárgyát képezi, hogy a BSZC-vel hogyan osztoznak majd az épületrészen.

További programok »

Itthon

Diós Zsolt: Talán még fontosabb a tájékoztatás, mint eddig

Bár a kollégáink nem az első vonalban harcolnak a fertőzöttek megmentéséért, mégsem tehetik meg azt – vagy csak részben –, hogy otthonról dolgozzanak. A 7.TV Aktuális című magazinjában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető kérdezte Diós Zsoltot, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetőjét arról, hogy mennyire változott meg a szerkesztőség munkája a koronavírus-járvány miatt.
18:21
FEL