Közel kétmilliárdból hozza létre új szakképzési tanműhelyét a BSZC

2019. december 13. 10:55 | Varga Diána

A békéscsabai képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a Kétegyházi úton található, önkormányzati tulajdonú ingatlan egy részét a Békéscsabai Szakképzési Centrum használja, ahol elindulhat a Szakképzés 4.0 program.

A testület a döntést december 13-án, soron kívüli ülésen hozta meg. Szarvas Péter polgármester ismertette: a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) kérelme már a novemberi ülésen is napirenden volt: a képzőközpont a Kétegyházi út 1 szám alatti, önkormányzati ingatlan használatba vételét kérelmezte, ahol közel kétmilliárd forintból hoznának létre egy fémmegmunkálás oktatására szolgáló tanműhelyt.

A városvezető arról is tájékoztatott, hogy a BSZC mintegy egymilliárd forintból gépek beszerzését tervezi, több mint 600 millió forintot pedig az épület felújítására szán. Az új szerződés 10 évre szól. Szarvas Péter azt is megjegyezte, hogy a fejlesztési cél és az ingatlanhasználat is az önkormányzat érdekeit szolgálja, hiszen így egy közel 28 éve (a Munkaügyi Minisztériummal) kötött szerződés számos előnytelen pontja megszűnik. Az ingatlant eddig a Társadalmi Esélyteremtési Főosztály használta, a mostani megállapodás tárgyát képezi, hogy a BSZC-vel hogyan osztoznak majd az épületrészen.

További programok »

Itthon

951 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 20 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 702 főre emelkedett, 4644-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 104 fő. Békés megyében tegnap óta 33 fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
09:12
FEL