Kovács Anett a Ferencvárosban folytatja a pályafutását

2020. február 26. 15:04 | Hidvégi Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE szélső játékosa még a békési megyeszékhelyen fejezi be az idei bajnoki szezont, de nyártól már a Ferencvárost erősíti. Kovács Anett a csabai klub egyik legeredményesebb játékosa, így a liláknak nehéz lesz pótolniuk őt a következő idénytől.

Kovács Anett körül felpörögtek az események, hiszen kedden bekerült a női kézilabda válogatott 28 fős bő keretébe is, ahová már korábban is behívták, de tétmeccsen még nem lépett pályára a nemzeti csapatban. A Ferencváros, amely jelenleg az NB I harmadik helyén áll szerdán bejelentette, hogy szerződtette a békéscsabai szélső játékost, aki a 2020/2021-es szezontól kezdődően két éven keresztül erősíti majd a zöld-fehéreket – jelentette be a klub hivatalos honlapja. A kézilabdázó még a tabella 13. helyen álló Békéscsaba színeiben fejezi be az idei szezont és azon dolgozik majd, hogy a csapat bent maradjon az első osztályban.

Kovács Anett Mezőtúron született 1994. november 12-én, tehetségére hamar felfigyeltek, így már fiatalon Békéscsabára került, ahol 17 évesen a felnőtt NB I-ben is bemutatkozhatott. Alapemberré először a 2014/2015-ös szezonban vált az Előrében, a legjobb éve pedig a 2018/2019-es volt, amikor a bajnokságban száz gólt szerzett, és csapata harmadik legeredményesebb játékosa lett. 

 

 

A játékos elmondta, hogy több csapat is érdeklődött iránta, de a Ferencváros megkeresése őt is meglepte. Kovács Anett hangsúlyozta: mindenki azon dolgozik, hogy egy olyan nagy csapathoz kerüljön, mint a Fradi.

– Tizenhárom évet töltöttem Békéscsabán, nagyon sokat köszönhetek a nevelő együttesemnek, de bízom benne, hogy az FTC-nél még tovább fejlődhetek. Izgalmas év áll előttem, Békéscsabáról furcsa lesz a fővárosba költözni, de biztosan megszokom majd. Azt érzem, hogy újjá kell építenem a váramat, hiszen minden új lesz nekem, de nagyon várom már – fogalmazott a játékos.

A Ferencvárostól a nyáron távozik az egyik legeredményesebb szélsője, aki a Győri Audi ETO-ban folytatja a pályafutását. Kovács Anett nagy valószínűséggel Lukács Viktóriát pótolhatja majd a pálya jobbszélén.

 

További programok »

Sport

Új helyszínre költözik a békéscsabai extrém-sport pálya

Új helyszínre költözik a békéscsabai extrém sport kedvelőinek közösségi tere jövő hét hétfőn. A skatepark a Békéscsabai Városi Sportcsarnok mögötti terület helyett a jövőben a MÁV pályán üzemel majd. A közgyűlés a döntést a SMART Grid beruházás létrehozásával indokolta.
14:22
FEL