Győzött és elmozdult a kiesőzónából a Békéscsabai Előre NKSE

2022. december 30. 19:35 | Hidvégi Dávid

Zsinórban második hazai győzelmét szerezte meg a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben, hiszen a Mosonmagyaróvár után a Budaörs együttesét is legyőzte. A lilák egy diadallal búcsúztatták a 2022-es esztendőt, ráadásul a kiesőzónából is elmozdultak.

A mérkőzésen a lila mezben pályára lépő Békéscsaba szerezte meg az első gólt Bucsi Lili által, majd Gergely-Zsigmond Vivien egyenlített, 1–1. Gyors gólváltások következtek, bár az Előre próbált, nem tudott elszakadni az ellenfelétől, a hatodik percben 4–3 volt az állás. Pálos-Bognár Barbara egyenlített, majd Liliia Gorilska találatának köszönhetően először vezetett a Budaörs a mérkőzésen, 4–5. A 10. percben Tóth Melinda megduplázta a vendégek előnyét, 4–6.

A 11. percben hazai oldalon Giricz Laura is beszállt a mérkőzésbe és rögtön gólt dobott, 5–6. A következő percben Marina Lanistanin egyenlített, 6–6. A hazaiak a 19. percben vezettek ismét, ekkor Andróczki Flóra volt eredményes. A 25. percben Termány Rita találatával már három góllal vezettek a hazaiak, 12–9. A különbség maradt a két csapat között, így 14–11-es békéscsabai előnnyel mentek szünetre a csapatok.

 

A Békéscsaba nem adta ki kezéből a vezetést

 

A második félidőt emberhátrányban kezdte a Békéscsaba Giricz első félidős kiállítása miatt. A Budaörs nem tudta gólra váltani az emberelőnyt köszönhetően Szabó Dóra bravúrjainak, ráadásul a hazaiak újabb gólt szereztek, 15–11.

A 33. percben Hudák Anettet kettő percre kiállították a játékvezetők. A Budaörs az emberhátrányban üres kapuval támadott, hogy ugyanannyi mezőnyjátékosa legyen, mint az ellenfélnek, azonban az Előre ezt kihasználta és egy labdaszerzés után Gyimesi Kitti az üres kapuba dobott. A Békéscsaba így a 34. percben már öt góllal vezetett, 16–11.

A Budaörs nem tudott visszajönni a mérkőzésbe egészen az utolsó tíz percig. Az 53. percben még négy góllal vezetett az Előre, 24–20. A csabaiak kisebb hullámvölgybe kerültek, az 58. percig két góllal vezettek, amikor Gyimesit kiállította a játékvezető. Pálos-Bognár értékesített egy hétméterest, így csupán egy gól volt az együttesek között, 27–26. Bár a hazaiak kevesebben voltak, sikerült kiharcolniuk egy büntetőt, amit Lanistanin értékesített ezzel beállítva a 28–26-os végeredményt.

A Békéscsaba második győzelmét szerezte az idei bajnokságban és ezzel elmozdult a kiesőzónából. Papp Bálint csapata jelenleg a 12. helyen áll 4 ponttal. A viharsarkiak január 10-én folytatják a bajnokságot a Kisvárda otthonában.

További programok »

FEL