Álmos kezdés után darálás – Könnyedén legyőzte a Békéscsaba a Hajdúnánást

2022. február 6. 10:10 | Hidvégi Dávid

Magabiztos Békéscsabai Előre NKSE győzelem született a női kézilabda NB I/B keleti csoportjának 16. játéknapján, szombaton este. A bajnokságot veretlenül vezető lila-fehérek 29–20-ra nyertek a Hajdúnánás SK ellen.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Hajdúnánás 29–20 (14–13)

Női kézilabda NB I/B-s mérkőzés, Békéscsaba, 300 néző. V.: Dulai, Pisák.

Békéscsaba: Csizmadia – Andróczki 1, Iván 7, Kukely A. 6 (3), Giricz 3, Gyimesi 2, Kukely K. 1. Cs.: Szabó D. (kapus), Mayer 2, Borbély, Bucsi 2, Török, Szögi, Karacs 2, Vámosi 3, Bencsik. Vezetőedző: Papp Bálint.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

 

A Békéscsabai Előre NKSE a mérkőzést megelőzően hibátlanul,  magabiztosan, 30 ponttal vezette a másodosztály keleti csoportját. A Hajdúnánási SK a felsőházi rájátszásért küzd, így minden pontra szüksége lett volna, hogy a legjobb öt közé kerüljön a keleti csoportban. A csabaiak ellenfele 14 egységgel a 6. helyet foglalta el.

A találkozó első perceit a fehér-lila felszerelésben pályára lépő Békéscsabai Előre NKSE kezdte jobban, hiszen a 2. percben 2–0-ra vezetett. Az 5. percben a hajdúságiak egyenlíteni tudtak, majd gyors gólváltást követően a 8. percben már ismét a hazaiak vezettek Iván Emese révén, 4–3. A Békéscsaba álmosan kezdte a mérkőzést, hiszen nem tudott elhúzni a Hajdúnánástól, sőt a vendég csapat a 17. percben átvette a vezetést Nyakó Rozália találatával, 7–9. Az Előre nem tudott kijönni a negatív spirálból, a 21. percben már három gólos hátrányba került, ekkor a vezetőedző, Papp Bálint időt kért. A lilák összeszedték magukat és egyenlítettek Karacs Jázmin góljával a 24. percben, 11–11. Dajka István is időt kért, amivel megállította a csabaiak jó szériáját, de a félidőben ígyis vesztésre állt a csapata, 14–13.

 

A Békéscsaba esélyt sem hagyott a Hajdúnánásnak a második félidőben

A második játékrész Iván Emese két gyors góljával indult, majd Mayer Szabina is betalált így már négy gól volt a csapatok közötti különbség. A hajdúságiaknak sikerült két gólra felzárkózniuk a 37. percben, de közelebb ennél már nem kerültek a mérkőzés során, 17–15. Egy hét perces nánási gólcsend következett, az Előre NKSE már 5 találattal vezetett a 44. percben, 20–15. Vendég oldalon Petrovics Dóra talált be, de erre a Békéscsaba két gyors góllal válaszolt, amivel nyolc gólra növelte a különbséget a 46. percben, 22–16. A Hajdúnánás az utolsó negyedórában nem tudta kihasználni helyzeteit, csupán négy találatot szerzett, míg a csabai henger nem állt le. A lilák magabiztosan, 29–20-ra nyertek, amivel továbbra is veretlenek a bajnokságban. A Békéscsabai Előre NKSE 32 ponttal vezeti az NB I/B-t, jövő szombaton pedig a 2. helyen 27 egységgel álló, egri Eszterházy SC lesz az ellenfele.

A mérkőzés visszanézhető itt:

 


Mestermérleg

Papp Bálint: – Fontos találkozó volt, hiszen fájó két pontot veszíthettünk volna. Az elején picit langyosak voltunk, nem azon a hőfokon pörögtünk, mint kellett volna, de ez semmit nem von el a Hajdúnánás érdemeitól, hiszen agresszíven játszottak, győzni jöttek. Miután rendeztük a sorainkat keményedett a védekezésünk, és tudtunk egy-két könnyű gólt szerezni a rendezetlen védelemmel szemben, ami után picit megnyugodtunk. A második félidőt uraltuk, de vannak még olyan üresjárataink, amelyek nem megengedhetők, így ezen dolgoznunk kell.

Dajka István: – Az első félidőben méltó ellenfelei voltunk a Békéscsabának. A második félidőben védekezésben felpuhultunk, és a támadójátékunkban sem találtuk meg a lehetőségeinket, ami pedig volt azt kihagytuk, tizennyolcperc alatt három gólt dobtunk. Ez eredményezte a vereséget, bár fáj, hogy ilyen nagy arányú lett, mert az első félidő alapján ez nem volt benne a mérkőzésben.

 

Galéria

További programok »

FEL