Már Papp Bálint irányításával tréningezik a Békéscsabai Előre NKSE

2021. július 20. 08:21 | Hidvégi Dávid

Megkezdte a felkészülést a 2021/22-es szezonra a Békéscsabai Előre NKSE! Az együttes az idényben a női kézilabda másodosztályában indul azzal a céllal, hogy a kiesést követően rögtön visszajusson az élvonalba!

Az Előre NKSE múlt szerdán tartotta első edzését az új szezonra készülve. A keret szinte teljesen átalakult, illetve a vezetőedző személye is változott. Az együttest az új idényben Papp Bálint irányítja, aki a 2016 óta a Békési FKC felnőtt csapatát vezette. A klub a tervek szerint már nem igazol több játékost, így legfeljebb az utánpótlásból kerülhetnek fiatalok a felnőtt csapathoz a szezon közben.

– Közösen a klubvezetéssel és Mátéfi Eszter szakmai igazgatóval alakítottuk ki a lehetőségeinkhez mérten ezt a keretet. Próbáltunk olyan játékosokat igazolni, akik függetlenül attól, hogy első osztályban vagy másodosztályban kell játszani erősítések legyenek a csapat számára. Megpróbáltuk elsősorban azokat a játékosokat hazahozni, akik helyileg kötődtek Békéscsabához, illetve a klubhoz. Úgy gondolom, hogy ebben tudtunk előrelépni és majd folytatjuk ezt a következő években is – fogalmazott a szakvezető.

Az Előre NKSE felkészülési mérkőzésekkel is hangol az új szezonra, közvetlenül a bajnokság előtt pedig a Szabó Károly emléktornán méretteti meg magát hazai pályán a Kisvárda, a Fehérvár és a Dunaújváros ellen.

 

 

Változott az NB I/B szabályrendszere

 

A másodosztályban változott a lebonyolítás az új szezonra, a korábbi 24 csapat helyett csupán 20 indulhat az NB I/B-ben. Az alapszakaszban a keleti és a nyugati csoportban is 10-10 csapat szerepel majd, a 18 fordulót pedig ősszel és télen játszák le. A két csoport első 5 helyezettje jut be a a tavaszi rájátszásba, amelynek végén a bajnok és az ezüstérmes jut fel az első osztályba. A 15-20. helyezettek kiesneka, a 11-14. helyezettek pedig osztályozóra kényszerülnek. A 2022/23-as évben már csak 16 csapat szerepel a másodosztályban. Az NB I-es klubok másodosztályú csapataiban a férfiaknál 2001-es, a nőknél 2003-as születésű, vagy fiatalabb játékosok játszhatnak le. Ezeket a csapatokat U21 illetve U19 névvel látják el. 

 

Átalakult a csabai keret

Az együttesből az összes légiós, így Tena Petika, Ivana Mitrovic, Jelena Agbaba és Tamara Radojevic is távozott, Mistina Kitty pedig Mosonmagyaróváron folytatja a pályafutását. A 44-szeres válogatott Mayer Szabina, Kobela Tamara, Zsemberi Zóra és Karacs Jázmin igazolt Békéscsabára, valamint visszatért az együtteshez Borbély Márta és Kiss-Walfisch Mercédesz, utóbbi az előző két évet Székesfehérváron, majd Érden töltötte.

A Békéscsabai Előre NKSE 2021/22-es kerete

Kapusok: Csizmadia Fanni, Szabó Dóra, Madera Domokos Claudia-Esther

Szélsők: Andróczki Flóra, Gyenes Imola, Karacs Jázmin, Kukely Klára

Átlövők: Bucsi Lili, Gyimesi Kitti, Iván Emese, Kiss-Walfisch Mercédesz, Kobela Tamara, Zsemberi Zóra

Irányítók: Borbély Márta, Kukely Anna, Török Fanni

Beállók: Mayer Szabina, Giricz Laura, Bencsik Bojána

További programok »

FEL