Kosárlabda: A Honvéd Ludovika ellen folytatja a Békéscsabai KK

2022. május 31. 15:42 | Kovács Dávid

A keresztjáték első mérkőzését szombaton a békési megyeszékhelyen rendezik, a visszavágónak június 11-én a fővárosi Ludovika Aréna ad otthont.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Békéscsabai KK győzelemmel fejezte az NB II Keleti csoportjának rájátszását. Ez az eredmény azonban már nem változtatott a sorrenden: a Sunshine-NYÍKSE ugyan másodszor is kikapott a szezonban a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban, azonban a további huszonhat bajnokiját megnyerte, így első helyen végzett. Jancsika Árpád együttese a két, szabolcsi rivális otthonában elszenvedett súlyos vereség mellett egyszer a DEAC II., egyszer pedig a Szolnoki Olajbányász II. ellen maradt alul idegenben, így nem volt reális esély az első pozíció megszerzésére.

Ez azt jelentette, hogy a csabaiak a Közép A vagy a Közép B csoport első helyezettjét kaphatták ellenfélként. Vágvölgyi Ákosék a Budafok játékerejét már megismerhették a szezonban, hiszen a bravúros Hepp Kupa-menetelés a negyeddöntőben éppen a fővárosiak otthonában ért véget. A sorsolás azonban végül a Honvéd Ludovika csapatát sodorta a csabaiak útjába. A fővárosi gárda a Közép B csoportban harminc mérkőzésen mindössze egy vereséget szenvedett és fölényesen nyerte a csoportot: a bajnokságban csak november közepén, egy TF-BP SE U23 elleni idegenbeli összecsapást veszített el, ezt követően huszonnégy győzelmet aratott. A gárda szezonbeli másik vereségét az NB I/B erősebb, Piros csoportjában szereplő Vasas Akadémia ellen szenvedte el a Hepp Kupa 4. fordulójában.

A keresztjátékban az NB II nyolc csapata lép pályára oda-visszavágós párharcokban, a győztesek a négyes döntőben küzdhetnek a feljutásért. A Békéscsaba és a Honvéd Ludovika csatája június 4-én, szombaton 17 órától kezdődik a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban, a június 11-ei visszavágón 17 órától indul útjára a labda a fővárosi Ludovika Arénában.

Az NB II-es keresztjáték párosítása a következő:

Honvéd Ludovika (NB II. KM/B 1.) – Békéscsabai KK (NB II. Kelet 2.)

Budafok (NB II. KM/A 1.) – MVM-OSE Lions II. (NB II. Nyugat 2.)

PEAC-PTE (NB II. Nyugat 1.) – Monori SE (NB II. KM/B 2.)

Sunshine-NYIKSE (NB II. Kelet 1.) – MAFC Martos (NB II. KM/A 2.)

 

További programok »

Sport

FEL