Kosárlabda: Győzelemmel zárta a rájátszást a Békéscsabai KK

2022. május 28. 15:35 | Vincze Attila

Végig szoros mérkőzésen, 78-75-re verte a Nyíregyháza csapatát a Békéscsaba pénteken a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjának rájátszásában.

Az már korábban eldőlt, hogy Jancsika Árpád együttese a rájátszás utolsó fordulójának eredményétől függetlenül a második helyen, míg a Nyíregyháza a tabella élén zár, így komolyabb tét nélkül várhatták a csapatok a mérkőzést. A két korábbi, egymás elleni meccsen nagyon kikapott a hazai csapat a Nyíregyházától, így a csabaiakat a visszavágás gondolata is motiválhatta. Az első félidőben még döcögősebben ment a játék a hazaiaknak, 38-44-es állásnál fordultak a csapatok. A második játékrészre már magabiztosabban állt ki a Békéscsaba, és egy nagyon kiélezett küzdelem vette kezdetét. Az összecsapás végét azonban jobban bírták a fehér mezes hazaiak, így 78-75-re legyőzték a vendég Nyíregyházát.

A Sunshine NYIKSE vezetőedzője a lefújás utáni értékelésében elmondta, hogy ezúttal szoros meccsre számítottak, mely egy nagyon jó felkészülés volt a feljutásról döntő keresztjátékra.

– Nem vettük félvállról a mérkőzést, alapvetően úgy álltunk hozzá, hogy egy nagyon jó ritmusú összecsapás legyen, persze az ellenfél vezetőivel egyeztettünk, hogyha lehet, akkor vigyázzunk egymásra, de egy jó edzésnek fogtuk fel, ahol a férfias küzdelem domináljon, és ami felkészít bennünket a folytatásra – fogalmazott Kovács Tibor

A csabaiak egyik legjobbja ezúttal is a 18 pontot szerző Vágvölgyi Ákos lett. A játékos kiemelte, hogy a tabella szempontjából ugyan már tét nélküli volt a meccs, viszont a revánsvágy nagyon fűtötte a csapatot, szerinte végül ez hozta meg a sikert.

– Sok olyan pozitívum volt, ami az előző néhány meccsen nem jött össze, szerintem van fejlődés az elmúlt két-három héthez képest, mert ott volt egy nagyon nagy mélypont a csapatban, mind mentálisan, mind fizikálisan, remélem, hogy még ez az 1-2 hét elég lesz arra, hogy top formába kerülhessünk és nagyon bízom benne, hogy el tudunk majd valamit érni, amiért már a bajnokság eleje óta küzdünk – részletezte. 

A hazaiak mestere a mérkőzés után hangsúlyozta, hogy főleg az önbizalom növelése szempontjából volt fontos a győzelem, hiszen így jobb hangulatban tudnak majd készülni a jövő héten kezdődő keresztjátékra. 

– Nyilván szerettünk volna úgy felkészülni a következő meccsekre – attól függetlenül, hogy végül kivel kerülünk össze –, hogy helyén van a csapat önbizalma, és ehhez kellett az, hogy legyőzzük azt a Nyíregyházát, aki egy pár hete megvert minket, úgy látom a srácokon is, hogy nagyon jót tett nekik ez a győzelem, ezért szerettük volna hazai pályán egy ilyen nagyszerű közönség előtt megmutatni, hogy azért van keresnivalónk a feljutást illetően – magyarázta Jancsika Árpád.

A Békéscsabai KK a keresztjátékban a Budafokkal vagy a Honvéd-Ludovika együttesével mérkőzik majd, az első meccs feltehetően a jövő hétvégén várható hazai pályán. 

További programok »

Sport

FEL