Kosárlabda: Kettős győzelemmel négyes döntőben a Csaba

2023. június 11. 20:57 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK az idegenbeli tízpontos győzelem után hazai pályán 74-67-re nyert a Százhalombattai KSE ellen a férfi kosárlabda NB II keresztjátékának visszavágóján, vasárnap este. Lackó Róbert együttese ezzel bejutott a négyes döntőbe!

BÉKÉSCSABAI KK –SZÁZHALOMBATTAI KSE 74–67 (20-15,14-12,12-17,28-23)
NB II-es kosárlabda-mérkőzés, keresztjáték, visszavágó. Békéscsaba, 300 néző. Jv.: Dr. Varga Z., Borgula.
BÉKÉSCSABA: Kovács J. 18/12, Szarvas 3/3, Balog G. 7, Hajdu M. 25/3, Milosevic 18/6. Csere: Gura, Solevic 3/3, Oláh, Zsiros. Vezetőedző: Lackó Róbert.
SZÁZHALOMBATTA: Molnár B. 4, Kövér 19/6, Szőke 6/6, Fekete Cs. 2, Badics 8. Csere: Illés, Montai 8, Tilinger 6, Szakolczai 5/3, Bene 7, Nagy G. 2. Vezetőedző: Drevenka Dávid.

Továbbjutott: a Békéscsabai KK, kettős győzelemmel.

Piros és fehér. Ez volt a jelmondat a találkozó előtt, ennek megfelelően e két színben pompáztak a hazai szurkolók, akik kiváló hangulatot teremtettek. A csabaiaknál ugyan a masters Eb miatt hiányzott Czifrák Csaba, de az első mérkőzést kihagyó Szarvas Péter ott lehetett a kezdőben.

Jobban is kezdtek a tízpontos előnyből induló hazaiak és az első percek után öt ponttal vezettek (9-4). A vendégek szívósan küzdöttek és egy utolsó másodperces kosárral, öt pontra csökkentették a hátrányukat (20-15). A második negyed elején Nikola Solevic szórt be egy triplát, azonban egy-két sikeres távoli kísérlettől eltekintve a dobóforma az első félidőben nem volt az igazi. A Százhalombatta a szünet előtt ugyan felzárkózott, de az utolsó percek a házigazdának sikerült jobban, így hét pont volt a differencia a nagyszünetben (34-27).

 

Kovács József (labdával) fontos kosarakkal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Török Péter)

Kovács József (labdával) fontos kosarakkal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Török Péter)

 

A fordulást követően egy 8-4-es rohammal kezdett a Csaba, a vendégek vezetőedzője, Drevenka Dávid gyorsan időt is kért, Bene Tamás kosarával pedig az egyenlítés is sikerült (44-44). A mérkőzést eldöntő pillanatok a negyedik negyed elején jöttek, az addig távolról nem túl sikeres csapatkapitány, Kovács József egymás után három triplát és egy középtávolit is elsüllyesztett, ezzel pedig kissé meg is roppantotta az ellenfelet (57-45). A hajrában a Békéscsaba a 25 pontig jutó Hajdu Márton kosaraival és Balog Gábor büntetőivel megőrizte vezetését.

 

A kék mezes battai gárdai nem adta fel a küzdelmet  (Fotó: Török Péter)

A kék mezes battai gárdai nem adta fel a küzdelmet (Fotó: Török Péter)

 

Lackó Róbert együttese 74-67-re nyert és kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé, ahol két fővárosi gárda, a MAFC Martos és a Honvéd Ludovika mellett a PTE-PEAC lehet majd az ellenfél. A csabai klub megpályázta a június 16. és 18. közötti Final Four rendezési jogát, a döntés hétfőn születik meg arról, hogy hol kell megküzdenie a csapatoknak a feljutásért.

 

Így látták a vezetőedzők

 

Lackó Róbert: Nagyon készültünk a mérkőzésre, gondoltuk, hogy zónavédekezéssel próbálkoznak majd a visszavágón. A játékosok azonban egy kicsit idegesebbek voltak, nagy tétje volt a meccsnek, ez rá is nyomta a bélyegét az összecsapásra, nagyon sok büntetőt rontottunk. Gratulálok a srácoknak, összességében jó csapatmunka volt, munkával és akarattal le tudtuk küzdeni ezt az idegességet. Gratulálok az ellenfélnek is, mert nem adták fel a küzdelmet!

Drevenka Dávid: Az az igazság, hogy óriásit küzdöttünk, nagyon büszke vagyok a srácokra! Az első mérkőzés nagyon sokat kivett belőlünk fizikálisan és mentálisan is. Az hiányzott, hogy egy kicsit koncentráltabbak legyünk, megtaláltuk a Békéscsaba ellenszerét a harmadik negyed végén, a negyedik negyed elején, de cserélnem is kellett és nem volt meg a kellő erő bennünk ahhoz, hogy átbillenjünk a lélektani határon. A Békéscsaba játékosai rutinosabbak, a döntő szituációkban jól döntöttek. Gratulálok az ellenfélnek és sok sikert kívánok nekik a négyes döntőben!

 

További programok »

FEL