Kosárlabda: a győztes folytathatja a négyesdöntőben

2021. június 15. 12:50 | Papp Ádám Sándor

Létfontosságú mérkőzést rendeznek az NB II keresztjátékában, ahol a Békéscsabai Kosárlabda Klub és a Dunaharaszti MTK csapata találkoznak egymással kedden, 19.30 órai kezdettel.

Ahogy a sportág legmagasabb ligájában, az NBA-ben is mondani szokták, egy igazi "Win or Go Home" mérkőzés vár a Békéscsabai KK és Dunaharaszti MTK-ra. A győztes tovább folytatja, míg a vesztesnek véget ér a szezon. A felek a párharc első mérkőzését június 5-én a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban játszották. A találkozó végül fölényes, 82:66-os fővárosi sikerrel zárult. Dunaharasztiról érdemes tudni, hogy a legerősebb kerettel rendelkezik az NBII-ben. Az NB I-es rutinnal rendelkező játékosok mellett a 45-szörös válogatott Trepák Zoltán is náluk kosárlabdázik.

Az erőfölény kijött az első találkozón, de kedden egy teljesen új mérkőzés kezdődik majd. A Békéscsaba azzal a keretével utazik, amellyel otthon is szerepelt. A viharsarki együtteshez visszatért az a Vágvölgyi Ádám is, aki "megszerezte védettségét", így ismét a csapat rendelkezésére áll – mondta Jancsika Árpád, a behir.hu megkeresésére. A csabaiak vezetőedzője hozzátette: szeretné, ha játékosai tét nélküli mérkőzésként fognák fel a visszavágót, ahol felszabadult játékkal bravúrt tudnának végrehajtani. Békéscsabai siker esetén a pontkülönbség lehet a döntő. Az MTK 16 egységgel nyerte az első találkozót, így a második meccsen legalább 17-tel kellene nyernie a viharsarkiaknak a továbbjutáshoz.

A párharc győztese bejut a keresztjáték négyesdöntőjébe és a Pécs, Nyíregyháza, valamint a Budafok ellen kellene kivívnia feljutását az NB I/B Zöld csoportjába. 

További programok »

FEL