Szolnokon folytatja a rájátszást a Békéscsabai Kosárlabda Klub

2021. május 1. 10:37 | Papp Ádám Sándor

A viharsarki együttes vasárnap újabb fontos mérkőzés elé néz.

Folytatódik a rájátszás a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjában szereplő Békéscsabai KK számára. A csabai kosárlabdázók vasárnap 17 órától a Szolnoki Olaj KK együtteséhez látogatnak.

A viharsarki együttes több, mint egy hónapos kihagyást követően április 23-án kezdte meg a rájátszást a rivális és egyben listavezető Nyíregyháza otthonában. Ugyan a csabai csapatból három húzóember – Vágvölgyi Ádám, Gura Norbert és Lippai Gábor – is hiányzott, Jancsika Árpád tanítványai mégis gördülékenyen vették az akadályt, miután 76:70-es sikert arattak a szabolcsiak otthonában.

A Szolnoki Olaj ellen újabb fontos győzelmet szerezhetnek a viharsarkiak. A fiatal, tehetséges játékosokat felvonultató szolnokiak az 5. helyen zárták az alapszakaszt és az eddigi három rájátszásbeli mérkőzésükből egyet sem tudtak sikerrel abszolválni. A Békés ellen 81:70-re, a Nyíregyházával szemben 72:70-re szenvedtek vereséget, míg a DEAC Campusfesztiváltól 29 ponttal kaptak ki.

Ugyan hazai pályán jobban küzd az Olaj, mindenképpen a Békéscsaba a találkozó esélyese. A felek a szezonban két alkalommal találkoztak egymással. Az összecsapások 85:58-as és 66:61-es csabai sikerrel zárultak.

A csapatok rájátszásbeli mérkőzése május 2-án vasárnap, 17 órától kezdődik a Tiszavirág Arénában.

További programok »

FEL