Több száz kosaras mérte össze tudását a főtéren

2019. június 8. 16:00 | Gyemendi Réka

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Streetball Fesztivált Békéscsabán. A Szent István téren nyolc pályán, több száz induló mérte össze tudását. A stílus népszerűségét tükrözi, hogy a három-három elleni játék mára olimpiai sportággá nőtte ki magát.

 

 

A verseny rendszerint több helyszínre is ellátogat az országban: az idei nyolc városból Békéscsaba a harmadik állomás. A Streetball Fesztivált először 1998-ban rendezték meg, amely mára olimpiai sportággá nőtte ki magát.  A Békéscsabai Kosárlabda Klub vezetőedzője elmondta, a streetball a kosárlabdajátékok egyszerűsített változata.

– A streetball esetében hárman játszanak egymás ellen 16 pontig,  és a mérkőzés maximum 20 percig tart – tájékoztatott Jancsik Árpád.

 

Kép: Ujházi György

 

Vida András, a fesztivál szervezője a 7.tv Aktuális című műsorában úgy fogalmazott: az elmúlt években a streetball bebizonyította, hogy mekkora tömegeket képes megmozgatni.

– Abból a szempontból is fontos ez a sportrendezvény, mert megadhatja a kezdő lökést  fiataloknak, hogy megismerjék, megszeressék a korárlabdázást – emelte ki Vida András. 

A verseny döntőjét szeptemberben rendezik meg Budapesten, a Városligetben, ahol az egyes korosztályok győztesei mérkőznek meg egymással.

 

További programok »

FEL