Kérdéses a Streetball Fesztivál békéscsabai megrendezése

2021. május 12. 16:07 | Papp Ádám Sándor

Elmaradhat idén a Streetball Fesztivál békéscsabai rendezvénye – tájékoztatott a helyi program szervezője.

A fél pályán zajló, egy palánkra játszott utcai kosárlabda minden év júniusában megjelenik a város főterén, ahol több száz kosaras méri össze tudását háromfős csapatokban. Az eseményt minden évben a Békéscsabai Kosárlabda Klub koordinálja helyi szinten. Jancsika Árpád vezetőedző kiemelte: jelenleg úgy tűnik, hogy csökkentik az országos programsorozat állomásainak számát és Békéscsaba nincs a helyszínek között. Hozzátette: amennyiben a tavalyi évhez hasonlóan idén sem rendezik meg a fesztivált, akkor augusztus végén egy városi megmérettetést szerveznének a megyeszékhelyen.

– Tavaly a járvány közbeszólt az esemény megrendezésébe. Abban maradtunk a szervezőkkel, hogy mivel nem száz százalékos az, hogy meg tudjuk rendezni a programot, ezért a halasztás mellett döntöttünk. Az idei évvel kapcsolatban az a helyzet, hogy a kormány és a szövetség is lecsökkentette a streetball rendezésére szóló pályázati pénzeket. Megkurtították a versenynaptárt és valószínűleg 4-5 helyszínen rendezik meg az idei streetballt. A Békéscsabai Kosárlabda Klub jelezte szervezői szándékát, de első körben nem biztos, hogy beleférünk a rendezésbe. Az országos program Budapesten, Balatonon, Körmenden és valószínűleg Kőbányán lesz és ha javul a helyzet, akkor mi vagyunk az elsők, akik megrendezhetjük utánuk az eseményt – részletezte a behir.hu kérdésére Jancsika Árpád.

További programok »

Sport

Torna: vasárnap két döntő vár Szujó Hannára

Egy első, egy második és egy harmadik helyezést szállítottak a magyar tornászok az eszéki Világkupáról, ahol a nők kettő, a férfiak egy éremmel zárták a szerenkénti döntők első napját. A békéscsabai Szujó Hanna 6. helyen végzett.
2021. június 13. 09:31
FEL