Eredményesen szerepelt a 2021/22-es szezonban a Békéscsabai Kosárlabda Klub

2022. július 20. 15:35 | Papp Ádám Sándor

Eredményes szezont zárt a férfi kosárlabda NB II Keleti Csoportjában szereplő Békéscsabai KK. A csabai kosárlabdázók a legjobb 8 között végeztek a Hepp Kupában és a harmadik pozícióban zártak a feljutásért zajló küzdelemben.

A viharsarki együttes a második helyen zárta az alapszakaszt a 2021/22-es idényben, így bebiztosította helyét a rájátszásban a Nyíregyházával, a Szolnokkal és a Debrecennel együtt. Jancsika Árpád csapata egy vereséget szenvedett a playoffban, így a második helyen jutott be a keresztjátékba. A négyesdöntőbe a Honvéd Ludovika együttesén át vezetett az út, a csabai kosárlabdázók az első mérkőzésen aratott győzelmüknek köszönhetően magabiztosan utaztak a visszavágóra.

– 23 pontos előnnyel utaztunk a Honvédhoz, amely még az NB II-ben is magabiztosságra adhatott okot. Jól osztottuk be az erőnket, az első félidőben 8-9 pontos különbség volt a csapatok között. Ugyan 19 ponttal kaptunk ki, így mondhatni szoros volt az összkép, de szerintem az ellenfelünknek nem volt labdája ahhoz, hogy bejussanak a négyesdöntőbe. Úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk be a legjobb 4 közé – emelte ki a csabaiak vezetőedzője.

A Békéscsaba a négyesdöntő első mérkőzésén ugyan felülmúlta a Pécs csapatát, de a Budafok és a Nyíregyháza elleni vereség azt jelentette, hogy a csapat nem jutott fel az NB I/B Zöld Csoportjába. A csabai kosárlabdázók azonban nem lehetnek szomorúak, hiszen a szezon előtti céljuk az volt, hogy bejussanak a legjobb négy közé.

– Egy mérkőzést játszottunk mindenki ellen, mondhatni élet-halál körülmények között. Ez egy nagyon jó kihívás volt a csapat számára, hogy megmérettessük magunkat a többi top együttessel szemben. Sajnos csak a 3. helyet sikerült megszerezni, de összességében pozitív tapasztalat volt számunkra. A jövőben tudunk erre a teljesítményre építeni, immár tudjuk, hogy mire van szükség ahhoz, hogy előrébb kerüljön a klub – fogalmazott Szarvas Péter, aki Debrecenből tette át székhelyét Békéscsabára a 2021/22-es szezonban.

A Békéscsabai KK a 2021/22-es idényben története legnagyobb kupasikerét érte el. Jancsika Árpád együttese egészen a Hepp Kupa negyeddöntőjéig jutott, miután három NB I/B-s csapatot búcsúztatott a sorozatból.

További programok »

FEL