Koronavírusos lett az egyik dolgozó – bezárták az egyik tótkomlósi óvodát

2020. szeptember 2. 17:30 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Szerdán délelőtt derült ki, hogy az egyik önkormányzati fenntartású nevelési intézmény egyik dolgozójának koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért két hétre bezárták az óvodát. Információink szerint a Tótkomlósi Ligeti Óvoda az érintett intézmény.

Tótkomlós önkormányzata dél körül kapta az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól az információt, miszerint két hétre be kell zárniuk az érintett óvodát – erről tájékoztatott Zsura Zoltán, Tótkomlós polgármestere.

– Ma reggel került nyilvánosságra az a tény, hogy az egyik ott dolgozó pozitív vírustesztet produkált, és ezt a tényt maga a tesztet elvégző orvos is jelezte a hatóságnak. Ezt követően indult egy mechanizmus. Az önkormányzatnál a déli órákban kaptuk a legutolsó információt, ami arról szólt, hogy az óvodát be kell, hogy zárjuk, és két hétig az óvodát zárva kell tartsuk. A tájékoztatás szerint elrendelték az ott dolgozók hatósági házi karanténját – talán egy dolgozó kivételével, aki nem érintkezett a munkatársaival. Emellett a többieknek elrendelték a hatósági teszt elvégzését is. Tudomásom szerint az elmúlt héten még csak hét gyerek volt az óvodában a nyári időszaknak köszönhetően. Én úgy tudom, hogy ennek a hét gyereknek is elvégzik majd a hatósági tesztjét. Igaz, hogy ezen a héten már hetvenen voltak, őket hazaküldték egy kéthetes karanténra. Szerdán napközben még csak telefonos egyeztetés folyt az önkormányzat és a tisztifőorvosi hivatal között, de remélem, hogy hamarosan mi is kapunk írásos utasítást arról, hogy a jövőben mi az eljárás. A kollégákkal értesítettük azoknak a gyerekeknek a szüleit, akik ma bent voltak az intézményben, és őket haza is vitték a szülők. Teljesen bezárjuk a létesítményt, amelyet egy nagytakarítást, fertőtlenítést követően nyithatunk majd ki – mondta el Zsura Zoltán, polgármester.

További programok »

FEL